LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Cetatea sub asediu – lansare de carte si conferinta sustinuta de Teodor Baconschi la Iasi

Share

Vineri, 9 decembrie a.c., de la ora 18.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Editura Doxologia, în parteneriat cu Asociația Studenților Creștin Ortodocși, filiala Iași, va lansa cartea „Cetatea sub asediu. Însemnări despre credință, rațiune și terorism” de Teodor Baconschi, în prezența autorului, care va susține și o conferință pe tema Creștinii de azi între forum și catacombă.
Editura Doxologia, în parteneriat cu ASCOR Iaşi, a pregătit un eveniment special pentru a marca lansarea pe piață a celui de-al doilea volum din colecția Eseu, volumul lui Teodor Baconschi, „Cetatea sub asediu”. Astfel, pe 9 decembrie, de la ora 18.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, publicul ieșean se va întâlni cu diplomatul și scriitorul Teodor Baconschi, dar și cu prof.univ.dr. Nicu Gavriluță și lect.univ. Lucian Dîrdală care vor discuta pe marginea cărții și vor dezbate tema Creștinii de azi între forum și catacombă.
„Cetatea sub asediu” este o carte vie și antrenantă, în care autorul vorbește nu doar despre provocările exterioare ale timpului nostru, ci schițează strategii concrete de formare spirituală și rezistență morală pentru oamenii care știu că sufletul nu-i de vânzare. „Dacă românii au supraviețuit experimentelor tranziției (…), aceasta s-a datorat, în primul rând, puterii consolatoare a credinței lui Hristos. Pentru cei lipsiți de apărare în fața unui sistem brutal și nedrept, pentru cei călcați în picioare de o administrație arogantă sau incompententă, pentru cei umiliți și dezmoșteniți, deposedați și abuzați în propria țară, îndemnul paulin la iubire și apartenența la o comunitate universală a credinței a reprezentat un adevărat balsam pentru inimă și minte”, menționează Mihail Neamţu în prefața cărții.
Ambasador al României la Vatican, Lisabona și Paris (apoi ministru de Externe, în perioada decembrie 2009 – ianuarie 2012), Teodor Baconschi a obținut Doctoratul în Antropologie religioasă și Istorie comparată a religiilor la Universitatea Paris IV-Sorbonne. A studiat imaginarul religios al Cruciadei a IV-a în cadrul Colegiul Noua Europă (București). A publicat numeroase volume de eseuri (unele au fost traduse în franceză, italiană, portugheză și maghiară).
Cartea „Cetatea sub asediu” va fi lansată și la București, miercuri, 7 decembrie, de la ora 18.30, la Seneca Anticafe, în prezența autorului și a invitaților săi: Radu Preda și Mihail Neamțu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *