LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Chipul Sfântului Ioan de San Francisco apare pe sticla unei icoane

Share

Înaltpreasfințitul Mitropolit Luca de Zaporojie a confirmat o minune care a avut loc cu o icoană a Sfântului Ioan de Shanghai și San Francisco în Mănăstirea Sfântul Sava, sfințită în Melitopol, la sud-est de Kiev.

Conform Ieromonahului Antipa și confirmării episcopului, chipul Sfântului Ioan a apărut în mod minunat pe sticla care acoperă icoana sa.

În ziua de hram a mănăstirii, din 18 decembrie 2012, starețul Serapion al comunității Sfântul Ioan din Shanghai, din satul Kalinov (provincia Poltava), a adus o părticică din moaștele Sfântului și o icoană, pentru a fi venerate de credincioșii Mănăstirii Sfântul Sava. Părintele Serapion a înmânat, de asemenea, starețului mănăstirii, o mică icoană a sfântului, care de atunci a ocupat un loc de cinste în biserică.

După șase ani, s-a decis schimbarea sticlei de deasupra icoanei. Când a desfăcut vechea sticlă, Ieromonahul Antipa a observat cu surprindere că imaginea sfântului fusese complet imprimată pe ea. Aceasta se întâmpla pe 5 martie 2018.

5ac4451f2078b5.07922246

Icoana și sticla au fost prezentate Mitropolitului Luca pe 17 martie, acesta confirmând minunea.

În prezent se pregătește un nouă ramă pentru icoana apărută prin minune.

O altă icoană a Sfântului Ioan (Maximovici) a început să izvorască mir, în ziua sărbătorii sale, pe 2 iulie, anul trecut, în Schitul din Lavra Svyatogorsk, închinat Sfântului Ioan, din satul natal Adamovka (provincia Donetsk, Ucraina).

 

Lacasuri ortodoxe

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *