LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Conferință extraordinară la Facultatea de Teologie din București

Share

Marți, 26 noiembrie 2014, în Amfiteatrul Pr. Dumitru Stăniloae al  Facultății de Teologie din Bucureşti, va avea loc o conferință extraordinară al cărei invitat special va fi Arhimandritul rus Ambrozie Iurasov (75 ani). Este un prilej rar de a întîlni rezistenţa duhovnicească din Rusia de azi şi din timpul comunismului. La conferinţă va fi lansată cartea Ortodoxia şi Protestantismul, al cărei autor este Părintele Ambrozie.

Părintele arhimandrit Ambrozie Iurasov este duhovnicul Mănăstirii Ivanovo din Rusia, pe care a înfiinţat-o în anul 1990. Astăzi, în aşezămîntul monahal de pe lîngă Catedrala „Intrarea Maicii Domnului în Biserică“ din oraşul Ivanovo, îşi lucrează mîntuirea peste 200 de maici.

Părintele Ambrozie este fondator şi duhovnic al Frăţiei Ortodoxe Radonej şi al Centrului de Presă al Patriarhiei Ruse. Este un predicator talentat şi se remarcă printr-o bogată activitate publicistică pe teme apologetice, catehetice şi omiletice, concretizată în cele zece cărţi pe care le-a scris, din care trei sunt traduse şi în limba română.

Pr. Ambrozie coordonează activitatea Departamentului pentru asistenţă religioasă în penitenciarele din Rusia şi este preşedintele Comisiei episcopale de canonizare a noilor mucenici ruşi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *