LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Conferinţă extraordinară la Teologia din Bucureşti

Share

 

Conferinţă extraordinară la Facultatea de Teologie Bucureşti, Amfiteatrul Pr. Dumitru Stgăniloae, marţi, 26 noiembrie a.c, ora 18.00Invitat special: Arhimandritul rus Ambrozie Iurasov (75 ani). Este un prilej rar de a întîlni rezistenţa duhovnicească din Rusia de azi şi din timpul comunismului. La conferinţă va fi lansată cartea Ortodoxia şi Protestantismul, al cărei autor este Părintele Ambrozie.
Părintele arhimandrit Ambrozie Iurasov este duhovnicul Mănăstirii Ivanovo din Rusia, pe care a înfiinţat-o în anul 1990. Astăzi, în aşezămîntul monahal de pe lîngă Catedrala „Intrarea Maicii Domnului în Biserică“ din oraşul Ivanovo, îşi lucrează mîntuirea peste 200 de maici. 
Părintele Ambrozie este fondator şi duhovnic al Frăţiei Ortodoxe Radonej şi al Centrului de Presă al Patriarhiei Ruse. Este un predicator talentat şi se remarcă printr-o bogată activitate publicistică pe teme apologetice, catehetice şi omiletice, concretizată în cele zece cărţi pe care le-a scris, din care trei sunt traduse şi în limba română. 
Pr. Ambrozie coordonează activitatea Departamentului pentru asistenţă religioasă în penitenciarele din Rusia şi este preşedintele Comisiei episcopale de canonizare a noilor mucenici ruşi.
 
 
CLAUDIU TARZIU
 
 
 
VEZI SI:
 
Dorel Galan – COMUNICAREA ASERTIVA, un nou workshop la biserica din Grigorescu, Cluj !!! Joi 28 noiembrie de la 17,30. 
Workshop-ul va fi moderat de Mihaela Porumb  
 
Radio Renașterea – Activități catehetice la Ocna Dej: 
În parohia Ocna Dej, protopopiatul Dej, se desfășoară pe toată durata Postului Crăciunului programul catehetic ,,Să-l cunoaștem pe Domnul Iisus Hristos prin frumusețea colindelor”. În cadrul proiectului, în fiecare sâmbătă, copii din parohie se adună la biserica ce poarta hramul „Sfântul Nicolae”, str. Văii, nr. 3, unde învață colinde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *