LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Cu Dumnezeu în supraterană

Share

Pe 17 februarie se împlinesc 12 ani de la trecerea la Domnul a lui Richard Wurmbrandt, mărturisitor în temnițele comuniste (alături de Valeriu Gafencu, Nicolae Steinhardt, Ioan Ioanid, Tertulian Langa). Nu este creștin de profesie, ci de vocație. Este autorul cărților Adu-ți aminte de frații tăi, Îmbătat de dragoste, Oracolele lui Dumnezeu, Marx și Satan, 100 de meditații din închisoare, Cu Dumnezeu în subterană. 

Ideile lui vizează revitalizarea credinței. Bunăoară, este convins că, nu am mai avea timp să ne plângem de nimic, dacă i-am mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi. Apoi, un creștin nu are voie să fie trist, câtă vreme Hristos este Domnul bucuriei (iar tristețea paralizează viața). Pentru a judeca drept, un creștin ascultă toate tăcerile (își inhibă senzorii, pentru a maximiza verticalitatea transcedentală).

Dacă nu am fi locuit întâi pe pământ, cerul nu ar fi fost atât de dulce. Există două categorii de creștini: cei care cred sincer și cei care doar cred că cred. Moartea: ieși pe o ușă și intri pe alta. Nu mai fi nervos: Iisus e Capul Bisericii, deci, El are monopolul bătăilor de cap. Pentru un discipol al lui Iisus, singura activitatea care nu plictisește este iubirea. Suntem cu Dumnezeu permanent, în chinuri, în boli, în eliberări, în vindecări, pe pământ și în cer.

 

 

Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *