LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Curajosul Eduard

Share

Eu sunt Eduard. Sunt un copil de 6 ani care pana nu demult avea o viata ca oricare alt copil. Imi placea sa merg la scoala, dupa care parintii ma duceau la unul din sporturile mele preferate: Karate cu disciplina Aikido(am centura galbena cu 8 kyu), la inot  si pentru ca lumea spunea ca am talent mai faceam si pian care de altfel imi si placea.

safe_image

Intr-o zi de toamna in urma unui joc de fotbal cu prietenii mei au aparut dureri la piciorul drept, parintii s-au speriat si am fugit la spital. In urma unei radiografii am fost suspectat ca aveam o tumora maligna. Intr-o secunda viata noastra  s-a schimbat…  au urmat multe investigatii  nu prea intelegem nelinistea adultilor, dar dupa o luna de zile totul era clar… diagnosticul a fost pus:  SARCOM EWING o tumora osoasa foarte agresiva.

Protocolul tratamentului presupune 6 sedinte de chimioterapie, o operatie care va trebui efectuata in strainatate,  urmata de inca 8 sedinte de chimioterapie. Am trecut peste prima sedinta de chimioterapie si pentru ca sunt un luptator,  am facut fata cu bine efectelor secundare si am putut ajunge acasa chiar in ajunul Craciunului ca sa il astept pe Mos Craciun(am primit un scau de pian :D). In 6 ianuarie sunt asteptat  la a doua sedinta de chimioterapie, care sper sa treaca tot atat de bine, pentru ca de data aceasta sper sa ajung pe la scoala, sa imi vad colegii si pe doamna invatatoare de care imi este tare dor. Daca reusesc sa o conving pe mami as vrea sa-i vizitez pe cei de la Aikido dar deoarece mama vede ca sunt afectat de lipsa antrenamentelor evita sa ma duca si sa vorbeasca despre viitorul meu in ceea ce priveste activitatea mea sportiva.

Prin intermediul acestui blog o sa va tin la curent cu evolutia starii mele de sanatate si cu “aventurile” pe care o sa le am.

Update 

Din data de 6 am revenit in spital pentru a ne “monta” o camera implantabila. Din pacate dupa 2 operatii am reusit si din data de  13.01.2014 am inceput a doua-a cura de citostatice. Din fericire aceasta cura a trecut mai usor(deocamdata) poate si din cauza ca gandul ne era doar la noua camera de joaca. Urmeaza partea de recuperare, iar la inceputul lunii februarie vrem sa mergem la un control in Germania… dar pana atunci mai povestim.

Vreau sa va multumim tuturor pentru mesajele si gandurile bune ce ni le transmiteti. In aceasta periaoda am descoperit o multime de prieteni ce doresc sa ne ajute sub diverse forme si nu putem decat sa va multumim.

Salutari. Ieri, 5.02.2014 am ajuns de la control din Germania, si vestile sunt imbucuratoare. Ni s-a spus, ca tratamentul pe care-l facem, este un protocol international pe care si ei il urmeaza, si nu difera cu nimic din punc de vedere medicamentos fata de ce facem noi in Romania- difera doar din punct de vedere al perioadei de aplicare, si al confortului oferit de spital. Au mai zis ca trebuie sa avem rabdare, sa terminam curele ce le facem acum, iar dupa ce terminam ultima cura (si ei au banii in cont), sa-i contactam,  si in maxim 2 saptamani suntem programati la operatie. Operatia consta in indepartarea fragmentului de os bolnav, si inlocuirea lui cu un fragment de peroneu luat de la tata(mine). Acest os va fi fixat cu ceva placute metalice pana la sudarea lui de tibie, dupa care placutele vor fi indepartate. Au mai spus ca dupa maxim 1 an de zile, cand recuperarea va fi totala, copilul poate alerga, juca fotbal, inota, bicicleta etc.,  poate face ce vrea el, si piciorul se va dezvolta normal. Din pacate nici ei nu fac aceste transplante de mult timp, si nu stiu sa ne spuna cum va fi piciorul lui peste 10-20 ani, pentru ca inca nu au un feed-back, dar ne-au spus ca studiile arata promitator. Nu mi-au spus ce se v-a intampla cu osul meu(dar nu ma prea intereseaza)… acum am prins aripi si sper din tot sufletul ca in maxim 3 luni sa fim operati.

In 26 februarie suntem programati la un control in Viena. Vrem si parerea Austriecilor (mai mult sotia, pentru ca pe mine m-au convins nemtii), si o sa va tinem la curent.

Inca nu se cunoaste costul operatiei, speram sa nu fie foarte ridicat, ca sa nu abuzam de bunatatea voastra. Noi am dori ca la finele lui ianuarie,  sa mergem la control in Germania, si atunci sa aflam ce se poate face in cazul nostru, si care sunt costurile totale ale interventiei.

Pentru a sprijini campania de strangere de fonduri pentru Eduard, am incheiat un contract de colaborare cu asociatia Littel People unde firmele autorizate pot face donatii pe baza unui contract de sponsorizare in contul
IBAN RO61 BTRL 0130 1205 9929 97XX . Cei interesati pot contacta urmatoarele persoane pentru mai multe informatii:

Tudurache Alin -0748.921.077

Tudurache Susana -0748.921.076

sau reprezentantul de la fundatie   Karina -0754.066.440

Va multumim

RON     RO65BTRL01301201P62335XX

EUR     RO48BTRL06704201P62335XX

 

Documente medicale

 

 

Gheorghe Tudurache

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *