LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Cursuri de duhovnicie la Mănăstirea Nicula

Share

Preoții din județul Cluj participă în perioada 17-20 februarie 2014, la cea de-a doua serie de Cursuri de duhovnicie organizate în acest an de Arhiepiscopia Clujului, pentru pregătirea continuă a clerului din Eparhie.

Cursurile de duhovnicie au loc la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula și participă preoți din protopopiatele Cluj, Turda, Dej, Huedin și Gherla, dar și monahi și mireni invitați.

Deschiderea oficială a cursurilor a avut loc luni, 17 februarie 2014, de la ora 16, în prezența ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei care a adresat preoților prezenți, dar și invitaților îndemnuri duhovnicești cu privire la pastorație și la implicarea preotului în misiunea sa.

În cadrul acestei sesiuni, pe parcursul celor patru zile, preoții vor lua parte la slujbele religioase ale mânăstirii, iar în afara programului liturgic vor participa la cursurile și dezbaterile conduse de preoții profesori de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca și duhovnicii cu experiență din Eparhie. Aceștia vor împărtăși cursanților din experiența dobândită, pentru ca preoții să poată interveni cu folos în problemele cu care se confruntă credincioșii.

Prima sesiune s-a desfășurat în perioada 10-13 februarie la Mănăstirea “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din țara Năsăudului și s-a adresat preoților din protopopiatele Bistrița, Năsăud și Beclean.

 

Andreea Pâgleşan

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *