LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Cuviosul Staret Efrem din Arizona salveaza un avion gata de prabusire

Share

In aceste zile, un avion TUS-Airway a fost gata sa se prabuseasca. Pilotul lesinase. Călătorii intrasera în panică, cu excepția unui Arhimandrit din Nazaret…

zzzzzzzzzzzzziomiomcoim

Foto: Cuviosul Parinte Staret Efrem (Moraitis) din Mănăstirea Sfantului Antonie din Florence, Arizona si avionul gata de prabusire (sursa: elderephraimarizona.blogspot.ru).

Potrivit informațiilor raportate, fostul stareț al Mănăstirii Filotheou din Athos a apărut în mod miraculos pentru a preveni un accident de avion, intr-un zbor de la Larnaca, Cipru, spre Haifa, Israel.

Incidentul minunat a avut loc pe 9 octombrie 2017, când un zbor TUS-Airways a început să afișeze probleme legate de motor, cu doar aproximativ 10 minute înainte de aterizarea în Haifa. Pilotul cipriot, Panagioti, a leșinat, dar s-a trezit cu senzația că două mâini calde preluasera mansa avionului.

 Călătorii intrasera în panică, cu excepția unui Arhimandrit Andrea, din Nazaret, care se ruga în tăcere rugăciunea lui Iisus, folosindu-se de metaniile de rugaciune pe care le tinea permanent in mana.
Avionul a aterizat în condiții de siguranță, iar pilotul, sărutand cu respect mana Parintelui Arhimandrit Andrea, agitat vizibil, l-a întrebat ce s-a întâmplat cu celălalt preot care “stătea” lângă Arhimandrit. Parintele Andrea a răspuns că nimeni nu stătuse lângă acesta.

“Era un bătrân scund, foarte slab, cu barba alba, care mi-a ținut mâinile”, a insistat pilotul. 

“El este cel care ne-a salvat!”

Arhimandritul i-a arătat pilotului o fotografie a Cuviosului Efrem din Arizona, iar acesta a ramas uluit, realizând că era vorba despre omul care salvase avionul și toată lumea de la bord.

 

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

1 Comment

  1. marius 24 octombrie 2017

    Iată, puterea rugăciunii…

    Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *