LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Dacă nu te rogi, nu eşti teolog

Share

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, s-a întâlnit miercuri, 11 octombrie, cu studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Întrucât nu a putut fi prezent la festivitatea de deschidere a anului universitar pentru studenţii acestei instituţii de învăţământ superior teologic, Părintele Mitropolit i-a încredinţat atunci pe viitorii teologi că va avea o întâlnire cu ei pentru a le pune la suflet câteva cuvinte de folos pe drumul pe care au ales să îl urmeze.

Înaltpreasfinţitul Andrei i-a sfătuit pe studenţi să îşi ia în serios misiunea: „Eu aşa cred că cei ce urmează facultatea de Teologie vor să ducă o viaţă frumoasă şi vor să fie luminători în lume, pentru că sunt o mie de posibilităţi de a vă realiza. Şi din moment ce aţi ales-o pe aceasta, să fiţi foarte serioşi şi să fiţi competitivi în ale Teologiei! Mai ales tinerii noştri care aspiră la preoţie ştiu că aşteptarea Domnului Hristos întâi de toate, iar apoi şi a Bisericii, este ca efectiv să putem păşi în slujirea preoţească, dacă este cazul, cu fruntea sus”.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei le-a vorbit studenţilor despre trăsăturile pe care trebuie să le aibă un viitor preot, despre viaţa curată şi virtuţile de care trebuie să dea dovadă încă din anii de studenţie.

 

 

Darian Sachalis,  Radio Renasterea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up