LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

A apărut primul număr al revistei Case Regale

Share

Case Regale nu este o revistă care susține o opinie politică, un curent ideologic sau o formă de guvernare, oricare ar fi ea. Nu suntem nici avocații capetelor încoronate și ai aristocrației și nici acuzatori ai democrației populare, autocrației, republicilor prezidențiale sau parlamentare sau a oricărei alte forme de guvernământ doriți/cunoașteți voi. Nu suntem, în sens editorial și conceptual, axați pe politică și orice are legătură cu ea.

Suntem însă, axați pe artă, frumos, bun gust, clasă, istorie și cultură.

Case Regale și-a propus să prezinte pur și simplu, neinterpretat și necoafat, ce înseamnă roialitate.

Monarhiile – la nivel mondial – sunt acum mai puține și, în același timp, mai puțin influente decât erau, să spunem, cu 100 de ani în urmă.

Există 26 de familii regale, ai căror membri – Regi, Regine, Emiri, Prinți și Prințese – conduc sau au influență importantă în viața a 43 de țări – din totalul neoficial de 196 de țări la nivel planetar. În 1900, erau 77 de țări în toată lumea, iar monarhia era prezentă în 69 de țări. De peste 4.000 de ani, regalitatea face parte din viața planetei.

Avem deci despre ce să scriem iar voi, despre ce să citiți. Vom trata subiecte ce prezintă viața familiilor regale și proprietățile acestora, imobiliare sau nu. Vom scrie despre genealogie, bijuterii, colecții de artă și vânătoare. Despre Regi și Regine și despre ce este unanim acceptat drept comportament și atitudine regală. Despre majordomi, bucătari, artiști, despre ce înseamnă protocolul Casei Regale – lista de subiecte este aproape infinită. Revista al cărei prim număr îl țineți în mână (noi îi spunem, mai în glumă, mai în serios, “Ediția Princeps”) este pentru cei pentru care cuvântul scris și tipărit încă înseamnă relaxare, deschidere și cunoaștere.

Case Regale va fi mai aproape de un album de artă decât de o revistă – prin aspect și format, prin calitatea hârtiei, prin conținut, subiecte și prin abordarea editorială. În două cuvinte, un regal… royal.

Cristian Iovițu

Editor-in-Chief CARE REGALE

www.caseregale.eu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *