LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Daruri de Crăciun din Episcopia Europei de Nord pentru copilașii sărmani din România

Share
Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, s-a aflat, în aceste zile, în slujire misionară în comunitățile de români din nord-vestul Norvegiei. Ierarhul a spovedit și a împărtășit credincioșii prezenți la Liturghiile săvârșite și a cercetat duhovnicește familiile de români și pe copilașii lor, fiind însoțit de preotul Andrei Sofa.
Vizita pastoral-misionară a debutat vineri, 13 decembrie 2019 la românii din insula Aukra, iar, sâmbătă, 14 decembrie 2019, ierarhul a liturghisit la Molde, încurajându-i pe credincioși să petreacă în trezvie vremea rămasă a Postului Nașterii Domnului.
Duminică, 15 decembrie 2019, la Liturghia săvârșită în orașul Aalesund, citindu-se din Evanghelie pilda celor chemați la Cină, Preasfințitul Macarie i-a îndemnat pe enoriași: „Să ne facem Rai de odihnă și de bucurie pentru aproapele nostru!”
Plecând de la versetul scripturistic ce a precedat pericopa evanghelică: „Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe rudele tale, nici vecinii bogaţi, ca nu cumva să te cheme şi ei, la rândul lor, pe tine, şi să-ţi fie ca răsplată. Ci, când faci un ospăţ, cheamă pe săraci, pe neputincioşi, pe şchiopi, pe orbi, și fericit vei fi că nu pot să-ţi răsplătească. Căci ţi se va răsplăti la învierea drepţilor (Luca 14, 12-14)”, părintele episcop a reamintit celor prezenți că vremea Postului e o vreme a milei trupești și sufletești. Apoi a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectelor caritabile ce s-au desfășurat în Episcopia din țările scandinave înainte de Crăciun, accentuând îndeosebi grija pentru copilașii sărmani concretizată printr-o impresionantă colectă de bunuri și alimente neperisabile ce vor ajunge în aceste zile la Părintele Dan Damaschin din Iași, cel care desfășoară o campanie majoră de susținere a peste 6.000 de copii proveniți din medii defavorizate. Daruri din partea credincioșilor Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord vor primi mai mulți copilași sărmani din județele Vaslui și Iași, însă și copilașii din zona Copșa Mică-Mediaș, acolo unde de câțiva ani Episcopia Europei de Nord susține financiar familiile nevoiașe, care în vremea Crăciunului și a colindelor se vor bucura de și mai multă atenție.
Pentru a sprijini efortul de ajutorare a copiilor cu o situație financiară fragilă, donațiile pot fi efectuate în conturile afișate mai jos:

Cont în coroane suedeze

Banca Swedbank Sjuhärad

Bankgiro: nr. 846-6740, Clearingnr: 8032-5,

Număr de cont: 04042155-4

IBAN: SE95 8000 0803 2500 4042 1554

Cod Swift: SWEDSESS

Titular: Rumänska Ortodoxa Kyrkan i Borås

Specificați: „Donație pentru copiii săraci din România”

Cont în coroane norvegiene

Nordea Bank, Număr cont: 6039.06.86156

IBAN: NO5760390643910

Cod Swift: NDEA NO KK

Titular: Den Rumenske Ortodokse Menighet i Oslo

Specificați: „Donaţie pentru copiii săraci din România”

Cont în euro:

Banca Comercială Română

IBAN: RO83RNCB0231157121670002

Titular: Parohia Ortodoxă Română Valea Viilor

Swift : RNCB RO BU

Specificați: „Donaţie pentru copiii săraci din România”

Cont în lei:

Banca Comercială Română

Titular: Parohia Ortodoxă Română Valea Viilor

IBAN: RO13RNCB0231157121670001

Swift : RNCB RO BU

Specificați: „Donaţie pentru copiii săraci din România”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *