LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Dreptate pe muchie de cuţit pentru Valeriu Gafencu

Share

Consiliul Local Tg. Ocna a respins, ieri după amiază, proiectul de hotărîre privind retragerea titlului de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu – Sfântul Închisorilor. Opt consilieri au votat pentru retragerea titlului, şase contra, iar trei s-au abţinut. Pentru a fi adoptat, proiectul de hotărîre trebuia votat de minimum zece consilieri.

O victorie la limită. Dar nu mă îndoiesc că una datorată în bună parte felului în care am ştiut să acţionăm cei cîţiva apărători ai lui Valeriu Gafencu. Şi, cum spuneam, unde se străduieşte omul, pune umărul şi Dumnezeu. Va fi luminat El cîteva capete din consiliu.

În Bucureşti am protestat peste o sută de persoane (într-o acţiune organizată de pe-o zi pe alta, siliţi de urgenţa cu care a fost pusă pe ordinea de zi problema), timp de două ore (15.00 – 17.00), în faţa guvernului. Şi la Tg. Ocna s-au adunat cîteva zeci de protestatari. Presa n-a catadicsit să vină la manifestări.

O menţiune specială merită teologul Danion Vasile, care a avut o pledoarie de 40 de minute în faţa membrilor Consiliului Local Tg. Ocna pentru memoria lui Valeriu Gafencu.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *