LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a fost recunoscută de către Statul suedez

Share
 
 
La sfârșitul anului 2010,  Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a încheiat procedura administrativă de recunoaștere de către Guvernul Suediei, obținând personalitatea juridică specifică entităților religioase, sub nr de înregistrare: 252004-3593 cu titulatura în suedeză: „Rumänska Ortodoxa Stiftet för Norra Europa”. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act de finalizarea procesului legal de acordare a personalităţii juridice specifice entităţilor religioase, în şedinţa de lucru din zilele de 16-17 februarie 2011.
Actul de recunoaștere a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord este încununarea procesului de reorganizare canonică și juridică a misiunii Bisericii Ortodoxe Române în această parte a Europei. Astfel, se finalizează ultima etapă a procedurii de recunoaștere juridică prevăzută în actuala legislație suedeză referitoare la libertatea religioasă și regimul cultelor.
După întronizarea Preasfințitului Părintelui Episcop Macarie Drăgoi la Stockholm, în data de 6 iulie 2008, acesta a întreprins acțiunile necesare pentru recunoașterea de către Statul Suedez a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.
„Prin încheierea acestei proceduri Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord este recunoscută ca având o organizare statornică și o activitate benefică pentru societate. În perioada următoare vom întreprinde demersurile necesare pentru ca misiunea noastră în Suedia să fructifice avantajele ce decurg din recunoașterea organizării centrale. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvînteze această nouă etapă și să întărească lucrarea noastră spre rodnică  mărturie.” ne-a declarat Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord.
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *