LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Episcopul Macarie al Europei de Nord se va întâlni cu tinerii la Sibiu și Cluj

Share

Seara duhovnicească cu tema „Maica Domnului, modelul vieţii creştine” se va desfășura luni, 28 martie 2016, de la ora 18:00, la Sibiu. Invitatul acestei seri duhovniceşti este Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcop al Europei de Nord, care va vorbi tinerilor studenţi în Aula „Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, după cum informează episcopiascandinavia.se.

Preasfințitul Părinte Macarie va oficia Sfânta Liturghie, duminică, 27 martie 2016, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, împreună cu slujitorii lăcaşului de cult.

În prima parte a zilei de luni, 28 martie 2016, ierarhul va vizita liceele sibiene „Sfântul Andrei Șaguna” și „Octavian Goga”, unde se va întâlni cu mai mulți dascăli și elevi. Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Sibiu. De asemenea, ASCOR filiala Cluj organizează joi, 31 martie 2016, de la ora 18:00, o seară duhovnicească cu tema „Doctoria nădejdii”.

Preasfinţitul Părinte Macarie, după slujba Pavecerniței Mari, va vorbi în Catedrala mitropolitană din Cluj, tinerilor studenţi și credincioșilor. De la ora 20:00, ierarhul va fi în dialog cu tinerii în Amfiteatrul Facultății de Chimie, din Cluj-Napoca. În aceeași zi, de la ora 15:00, Părintele Episcop Macarie va săvârși Liturghia Darurilor înainte sfințite în biserica tinerilor din campusul universitar Haşdeu din Cluj.

sursa: www.basilica.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *