LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Episcopul Macarie despre tragicul caz al lui Gheorghe Hortolomei-Lupu. „Avem nevoie de solidaritate și rugăciune în fața unor astfel de acte de dezumanizare extremă”

Share

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al românilor ortodocși din Europa de Nord deplânge cazul tragic al conaționalului nostru Gheorghe Hortolomei-Lupu, românul fără adăpost care a fost ucis în bătaie, în orașul Husqvarna din Suedia, la începutul lunii august 2018. „Avem nevoie de solidaritate și rugăciune în fața unor astfel de acte de dezumanizare extremă” a spus Episcopul Macarie.

Din cauza anchetei organelor competente, trupul neînsuflețit nu a putut fi repatriat decât în aceste zile. Reprezentantul Episcopiei Europei de Nord, Protopopul Ovidiu Băncilă, a fost permanent în legătură cu familia defunctului, pregătind repatrierea și slujba înmormântării  lui „Gică” așa cum l-au cunoscut apropiații.

Trupul neînsuflețit va fi depus în biserica din localitatea Caraclău (județul Bacău), urmând ca înhumarea să aibă loc luni 26 noiembrie, ora 12. Cu binecuvântarea ierarhului locului, a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim al Romanului și Bacăului, slujba înmormântării va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Macarie al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți.

1 Comment

  1. Iodan 30 noiembrie 2018

    „Fie pâinea cât de rea, tot mai bună-i în țara ta…” Domnul să odihnească sufletul lui Gică !

    Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *