LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

EUTANASIEREA COPIILOR – O VALOARE EUROPEANA?

Share
seq-680x365

Saptamina trecuta Parlamentul Belgiei a votat, cu un vot de 86 la 44, legea eutanasierii copiilor. Vestea a fost primita cu oroare in intreaga lume si comentariile de condamnare au fost multe. Noi insa, atacam problema dintr-un unghi diferit, intrebind, este eutanasierea copiilor o valoare europeana? Intrebarea e legitima. Suntem in toiul pregatirilor pentru alegerile europarlamentare si media din Romania, la fel ca si partidele politice si candidatii lor, ne vor ameti vorbindu-ne despre “valorile europene”. Unii ne vor spune ca “valorile Romaniei” sunt inapoiate, iar altii ca trebuie sa imbratisam “valori progresiste”, adica, intr-un cuvint “valorile europene”. Termenul acesta, insa, e foarte ambiguu si elastic. De aceea intrebam, este eutanasiera copiilor o valoare europeana pe care trebuie sa o imbratisam si noi? Sa o “respectam”? Sa o acceptam in numele “diversitatii” si al “tolerantei”? Poate fi acest trend criminal tolerat de lumea civilizata?

Ceva nu e in regula in Belgia. Ceva nu functioneaza bine acolo. Belgia a fost prima tara din lume care a legiferat parteneriatele civile, inclusiv cele unisex si prima care a legiferat eutanasia. Cind le-a legalizat, restul lumii a intrebat cu goaza: ce se intimpla in Belgia? Saptamina trecuta a facut-o din nou. Din nefericire, insa, in loc ca aceste antivalori sa fie respinse, au devenit “valori europene” pe care Parlamentul European si Consiliul Europei le promoveaza. Cum asa? Iar daca ni se pare ca legifererea eutanasierii copiilor nu va lua o directie similara ne inselam. Orice nonvaloare deocheata care a aparut in Occident s-a transformat in timp intr-un “drept al omului”. Fie ca e vorba de avort, pornografie, prostitutie, ateism, anti-crestinism, transumanism – toate aceste manifestari se transforma incetul cu incetul in “valori europene”. Iar cei care le critica ori chestioneaza sunt etichetati oameni inapoiati, habotnici, ori ingusti la minte.

Oare sa fie asa? Oare cum vor impacheta promotorii eutasierii copiilor acest trend initiat in Belgia acum o saptamina? Marsul nonvalorilor nu se va opri la eutanasierea copiilor. Pe orizont deja apare un alt trend, la fe de “chic”, o alta “nebunie” – avortul postnatal, adica avortul copiilor deja nascuti. In ultimii ani am comentat des in buletinele AFR articolele care apar tot mai frecvent in revistele de specialitate din Occident care promoveaza asa numitul “right to postnatal abortion”, adica “dreptul la avortul postnatal”. Acest “drept” inca nu a fost obiectul unei rezolutii in Consiliul Europei ori al Parlamentului European, dar probabil ca va apare in timp. Asta va depinde de cine va fi ales in Parlamentul European. Argumentele pentru un astfel de “drept” inca trebuie slefuite, dar ceea ce ni se pare de necrezut azi, e posibil ca miine sa ne fie impus.

Ce facem cu Belgia?

Ca Belgia a luat-o razna din punct de vedere valoric nu se mai pune la indoiala. Ca Belgia tinde sa dezlantuie trenduri anti-fiinta umana, anti-crestine, si anti-sociale este o realitate. Intrebarea insa este, ce facem cu Belgia? Mai apartine ea Europei? Citim destul de des afirmatii parvenite din Occident ca Romania ori Bulgaria ar trebui explulzate din Uniunea Europeana din cauza fraudei politice, ori pe alte criterii. Dar Belgia? Haideti sa indraznim sa intrebam astazi daca nu cumva ar fi bine ca Belgia sa fie expulzata din Uniunea Europeana. Belgia e la marginea abisului social, la un pas de prapastie, si cauta sa traga intreaga Europa du ea. A devenit un cancer antivaloric din care Europa nu trage nici un folos. Valoric vorbind, ce are Romania de a face cu Belgia? Intrebam pentru ca sondajele de opinie in Belgia arata ca 75% din populatia tarii e de acord cu eutanasierea copiilor. Un procentaj inspaimintator.

Daca vi se pare radicala ori stranie aceasta intrebare, citam dintr-un comentariul din Washington Post care, argumentind in termeni similari, pune aceasi intrebare: ce are Belgia in comun cu America? (“American and Belgian notions of decency are fundamentally different. In America, an age-unlimited euthanasia law would be unthinkable, in Belgium it apparently has 75 percent popular support.”) (“Notiunile americane si belgiene privind decenta sunt fundamental diferite. In America, o lege a eutanesierii fara deosebire de varsta ar fi de negandit, in timp ce in Belgia are sprijinul a 75% din populatie”.) [Articolul poate fi citit aici: http://www.washingtonpost.com/news/volokh-conspiracy/wp/2014/02/13/belgiums-kiddie-euthansia-law-and-roper-v-simmons//?print=1]

Iar daca inca nu v-am convins ca ar trebui sa ne intrebam daca nu cumva a venit vremea sa ne debarasam de Belgia, va informam ca britanici ne impartasesc idea. Cititi comentariul alaturat “What’s Wrong with Belgium”? (“Ce e gresit cu Belgia”?) publicat in Crisis Magazine. Autorul remarca ca Belgia e intr-o stare de depravitate morala mai avansata decit Franta ori Germania si ca britanicii de rind se intreaba daca nu cumva eliberarea Belgiei de Germania nazista a fost o gresala. Ce are Marea Britanie ori restul lumii in comun cu Belgia, intreaba autorul? [Articolul poate fi citit aici: http://www.crisismagazine.com/2014/whats-wrong-with-belgium]

Vreme de multe decenii Europa a fost avantgarda miscarii de abolire a pedepsei capitale. A criticat si continua sa critice putinele tari din lume care inca aplica pedeapsa capitala. SUA e tinta preferata a activistilor europeni. Cum atunci se explica legalizarea circumstantelor in care copiii pot fi ucisi? Pot copiii sa-si dea consimtamintul sa fie ucisi? Inteleg ei diferenta dintre viata si moarte? Au ei discernamintul sa accepte sa fie ucisi? O tara ca Belgia care permite uciderea copiilor inocenti, chiar suferinzi, dar nu executarea ucigasilor, nu apartine lumii civilizate. Va dezlantui Parlamentul European o rezolutie de condamnare, asa cum a facut-o cind Ungaria a adoptat amendamente constitutionale care interzic casatoriile homosexuale si avortul? E indoielnic. De ce? Pentru ca europarlamentarii imping “valorile europene” intr-o singura directie: din rau in si mai rau.

Cancerul belgian se extinde

Nu a trecut nici macar o saptamina de cind Belgia a legiferat eutanasierea copiilor si ideea deja se extinde in Statele Unite, in California, statul cel mai “progresit” de dincolo de ocean. Intr-un editorial publicat in Los Angelea Times pe 18 februarie, ziarul a lansat cruciada aceasta anti-umana cu sloganul: “Extend assisted suicide to children? Belgium says yes; so should we.” (“Suicid asistat pentru copii? Belgia spune da; la fel ar trebui sa zicem si noi”) [Detalii aici: http://touch.latimes.com/#section/-1/article/p2p-79305983/] Iar New York Times, sa nu se lase mai prejos, a lansat si el o cruciada proprie: eutanasierea oamenilor in varsta. [Detalii aici: http://www.nytimes.com/2014/02/08/us/easing-terminal-patients-path-to-death-legally.html?hp&_r=1]

Sprijiniti o viziune a vietii

In 90 de zile mergem la urne sa ne votam reprezentantii in Parlamentul European. Cei care doriti reprezentanti care promoveaza viata si se opun culturii mortii, sunteti invitati sa sprijiniti candidatura dlui Peter Costea, candidat independent. Dl Costea este singurul candidat din Romania care are un track record de promovare activa a valorilor pro-familie si pro-vita in Parlamentul European inca dinainte de a-si anunta intentia de a candida. A facut-o din 2006 incoace, dar din afara Parlamentului European. A facut-o la multiple nivele. Acum doreste sa o faca din interiorul Parlamentului European.

In acest sens va invitam din nou, asa cum o facem periodic, sa vizitati situl de campanie la www.costea-parlamentuleuropean.ro si sa va inscrieti ca voluntari scriind la contact@costea-parlamentuleuropean.ro. Vreti sa faceti parte din aceasta campanie vibranta, energetica, si robusta? Indrazniti, faceti-va auzita vocea, perseverati pentru valorile care va sunt dragi! Puneti in Parlamentul European un europarlamentar care se identifica in totul totului tot cu valorile dtre traditionale, crestine. Va cerem doar semnatura, iar in mai votul.

Tabele de semnaturi

Pentru reusita, dl Costea are nevoie de 100.000 de semnaturi. Va rugam sa i le dati. Cu confidenta. In linkul acesta aflati tabelul standard pentru luatul semnaturilor http://www.costea-parlamentuleuropean.ro/content/TABEL%20SEMNATURI%20SUSTINERE%20PETER%20COSTEA.pdf Va rugam sa-l descarcati. Fiecare persoana care ia semnaturi pentru campania dlui Costea este rugata sa ne contacteze.

Nou pe situl de campanie – harta interactiva

Campania dlui Peter Costea a lansat pe site o harta interactiva pe care o aflati aici: http://costea-parlamentuleuropean.ro/semnaturi/ Harta identifica liderii judeteni de campanie pe fiecare judet. Cei interesati sa participe la campanie ori sa stranga semnaturi ori au intrebari, pot apela telefonic la aceste persoane. 

Puncte de colectat semnaturi

In diferite orase din Romania au inceput sa se formeze centre de colectare de semnaturi in sprijinul candidaturii dlui Peter Costea. Astazi va informam despre doua astfel de centre, unul la Arad, iar altul la Oradea. Va multumim!

La Arad puteti merge sa semnati tabele de sustinere la Restaurantul La Cuib (Cuibul Cocorilor), str Cocorilor, nr. 65, Zona UTA, tel. 728 275 241, Arad, website http://www.restaurantearad.ro/ Persoana de contact: Iosif Ladar.

Centrul de colectare semnaturi la Oradea este urmatorul: S.C. Policontact S.R.L., Scriptum Publishing House, B-dul Decebal nr. 74, bl. D2, ap. 3, 410219, Oradea, Tel. 359-412-765, Contact: Olimpiu Filip.

Rugaminte

Aceia dintre dvs care aveti magazine ori afaceri si sunteti dispusi sa ne permiteti sa plasam tabele de semnaturi acolo, va rugam sa ne contactati la: contact@costea-parlamentuleuropean.ro.

O SEARA IMPREUNA

Campania informativa a candidaturii dlui Costea va invita la un eveniment special care va avea loc la Bucuresti pe 24 februarie. Evenimentul este organizat de AFR si Pro-Vita Bucuresti. Va fi prezent si dl Peter Costea si va discuta detalii privind candidatura dinsului. Sunteti invitati cu totii. Evenimentul se va desfasura la Hotelul “Capitol” din Bucuresti, Calea Victoriei 29, incepind de la orele 19, luni 24 februarie. Cei care intentionati sa participati sunteti rugati sa ne scrieti cit mai curind pe adresa AFR office@alianta-familiilor.ro ori adresa de campanie contact@costea-parlamentuleuropean.ro.

Detalii aditionale privind evenimentul pot fi citite aici: http://www.culturavietii.ro/2014/02/10/petre-costea-candidat-independent-la-alegerile-europarlamentare-parlamentul-european/#.UvlGj_uGLEN

PROGRAMUL DE CAMPANIE A DOMNULUI COSTEA

In perioada 23 februarie – 9 martie Dl Costea va continua campania de informare publica a candidaturii sale. Sunt programate intruniri cetatenesti in diverse orase si regiuni ale Romaniei. Programul dinsului este urmatorul, iar cei care doriti sa-l intilniti ori sa-l ascultati, sunteti rugati sa-l sunati pe dl Adrian Petrice, Directorul de Campanie, la 740 167 807.

Februarie 23 (Duminica) Timisoara (dimineata) si Lugoj (dupa masa)

Februarie 24 si 25 Bucuresti

Februarie 26 Oradea

Februarie 27 Bistrita

Februarie 28 Suceava

Martie 1 Satu-Mare

Martie 2 (Duminica) Oradea (dimineata) si Beius (dupa masa)

Martie 3 Cluj

Martie 4 Chisinau, Republica Moldova

Martie 5 Iasi

Martie 6 Galati si Braila

Martie 7 Constanta

Martie 8 Brasov si Sibiu

Martie 9 Suceava (dimineata) si Bistrita (dupa masa)

VIZITA IN REPUBLICA MOLDOVA

Campania dlui Costea organizeaza o intrunire cetateneasca cu cetatenii romani din Chisinau. Intrunirea va avea loc marti, 4 martie, incepind cu ora 14, in sala mica a Universitatii de Stat din Republica Moldova. Adresa: Chisinau, str Tighina nr. 2. Sunteti invitati cu totii!

JOIN US ON FACEBOOK/VA INVITAM PE FACEBOOK

Campania dlui Costea va invita sa i va alaturati pe facebook https://www.facebook.com/pages/Peter-Costea/407413792695356

MARSURILE PENTRU VIATA

Anul acesta marsurile pentru viata vor avea loc Simbata, 22 martie. Se organizeaza marsuri in multe orase din Romania. Rugam pe toti crestinii sa se implice. Pentru detalii, va rugam vizitati situl oficial: http://marsulpentruviata.blogspot.ro/

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI 

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *