LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Eveniment artistic de excepție susținut de Grigore Leșe la Iași

Share

Duminica, 13 noiembrie 2016, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași va avea loc evenimentul artistic „Praguri – hori și zicăli din ritualul de nuntă”, cu participarea lui Grigore Leșe, a Tarafului din Sângeorz Băi și a horitoarelor Lenuța Purja și Zamfira Mureșan. Concertul este organizat de către Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor în parteneriat cu Asociația Familia Tradițională, în cadrul ediției a VI-a a Zilelor Pro Vita Iași – A fi sau a nu fi căsătorit? O întrebare a omului. (9 – 13 noiembrie).

Evenimentul își propune, pe de o parte, să promoveze valori autentice, tradiționale românești, iar pe de altă parte, să sprijine în mod concret pe cei aflați în nevoie. În acest sens, sumele strânse din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru bursele de studiu Mitropolitul Iosif Naniescu, prin care sunt ajutați lunar 20 de copii aflați în risc de abandon școlar, din județele Iași, Botoșani și Neamț.
Acest eveniment artistic, aflat la a doua ediție, propune ieșenilor o scufundare în lumea tradiționalului pentru a scoate la suprafață frumoasele ritualuri și obiceiuri legate de momentul căsătoriei. Fiecare artist prezent în cadrul evenimentului va aduce nota sa personală, precum și specificul zonei din care provine astfel încât să ofere spectatorilor o imagine completă a sufletului românesc.
Pentru mai multe informații legate de evenimentul artistic „Praguri – hori și zicăli din ritualul de nuntă”, puteți accesa site-ul:www.provitaiasi.ro. Biletul costă 50 de lei și poate fi achiziționat de la Librăria Doxologia (Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.14, Iași), Agenția de Spectacole a Casei de Cultură a Studenților Iași sau sunând la unul din următoarele numere de telefon: 0756 333 890, 0746 936 969 sau  0753 427 358

Programul complet al Zilelor Pro Vita Iași, ediția a VI-a:
Miercuri – 9 noiembrie, Colegiul Sf. Nicoale (Str. Agatha Bârsescu, nr.9), ora 18:00:
Proiecție de film pe temă pro vita: Children of Men (2006, regia: Alfonso Cuaron, actori: Julianne Moore, Clive Owen, Michael Caine), urmată de o sesiune de dezbatere pe marginea filmului. Intrarea este liberă.
Joi – 10 noiembrie, Colegiul Sf. Nicoale (Str. Agatha Bârsescu, nr.9), ora 19:00:
Seara artistică de muzică folk și teatru
Inivtați: Leonard Luția, Cezara Damian & Trupa de teatru, Trupa folk Pro Vita Iași. Intrarea este liberă.
Vineri – 11 noiembrie, Muzeul Mitropolitan (Ansamblul Mitropolitan Iași), sala Sinaxar, ora 18:00:
Conferința „A fi sau a nu fi căsătorit? O întrebare a omului.” Susținută de Arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. Intrarea este liberă.
Duminică – 13 noiembrie, Casa de Cultură a Studenților Iași, ora 19:00
Eveniment artistic „Praguri – hoir și zicăli din ritualul de nuntă”
Invitați: Grigore Leșe, Taraful din Sângeorz Băi, Lenuța Purja, Zamfira Mureșan.

Persoană de contact:

Cosmin Brînză
Referent al Departamentului Pro Vita
0756 333 890
0746 936 969
cosmin_ brinza@yahoo.com
www.provitaiasi.ro

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii puteți găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iași și la numărul verde 0800 800 116, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up