LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

FECUNDOFOBIA, RAZBOIUL IMPOTRIVA FECUNDITATII

Share
Trei articole din presa internationala ne-au atras atentia in doar ultimele doua saptamini, toate cu aceiasi tema: teama societatii occidentale de a avea copii, lipsa de interes in procreare, si ostilitatea elitei mondiale fata de oamenii de rind care aduc pe lume copii. Un articol pe acest subiect a aparut in publicatia britanica The Guardian, unul in publicatia americana The Washington Post, iar unul in The Federalist, tot o publicatie americana. Titlul ultimului articol, care ne-a sugerat si noua titlul comentariului nostru de astazi e “Fecundophobia: The Growing Fear of Children and Fertile Women” (“Fecundofobia: teama crescinda de copii si femeile fecunde”). Ceea ce cetiti este exact ceea ce acest titlu denota – un trend tot mai pregnant in tarile occidentale si dezvoltate. Tarile bogate nu mai doresc copii si sfideaza pe cei care aduc copii pe lume. Va amintiti probabil ca acum un an sau doi presa britanica l-a asaltat pe Beckham dupa nasterea ultimului copil, acuzindu-l ca ia procrearea prea in serios si ca urmasii lui vor contribui la degradarea continua a planetei. 
 
Acuzatii similar apar des si dincolo de Atlantic cind vreun sportiv de performanta anunta ca i s-a nascut inca un copil. Recent fotbalistul american Antonio Cromartie de la New York Jets a anuntat ca i s-a nascut al 12-lea copil iar Travis Henry de la Denver Broncos ca i s-a nascut al 11-lea copil. Da, barbatii astia, spun comentatorii antiviata, trebuie sa-si fi pierdut mintile. Din nefericire perspectiva asta e impartasita de un numar tot mai mare de comentatori, intelectuali, jurnalisti, academicieni, politicieni. E la moda sa nu te casatoresti, sa nu ai copii, iar daca devii insarcinata sa avortezi. Procrearea a devenit, intelectual vorbind, un lucru de evitat in viata, nu de practicat. Esti vazut ca om cult daca nu ai copii si incult daca ai. Standardele culturii moderne impun normativitatea liberatii de a alege, prin care se intelege a alege sa nu te casatoresti, sa nu iti intemezi o familie, sa nu ai copii, sa avortezi. Iar daca cumva copiii tot mai vin pe lume, ei nu mai vin pe cale naturala, prin relatii de intimitate intre barbat si femeie, ci prin metode artificiale, folosirea hormonilor, a chimicalelor, a interventiilor medicale, a surogatului. Candidatii la functii publice nu mai sunt apreciati daca se mindresc ca au crescut multi copii ori au familii stabile. Obiectivele feminismului radical sunt ca fiecare femeie sa-ti tina pintecele gol pe tot parcursul vietii, sa-si distruga fertilitatea si sa-si accentueze cariera, independenta si educatia. Feministele au devenit, in sensul acesta, mai misogine decit barbatii. Femeile care aduc copii pe lume sunt dispretuite pentru ca nu se conforma idealului feminist a ceea ce inseamna a fi femeie. 
 
Mass media adauga si ea la aceasta teama de copii si ura impotriva copiilor si a natalitatii. Miscarea ecologista promoveaza cu agresivitatea ideile aniti-procreare, iar conventiile, conferintele si evenimentele pe care le organizeaza au banere uriase cu mesaje de tipul “thank you for not breeding”, adica “va multumim ca nu va inmultiti”. Aceste idei insa sunt periculoase. Sunt incompatibile cu invataturile crestine si tind spre paganism si panteism. Puse in aplicare, ele duc la reducerea populatiei sub nivelul natural de inlocuire a unei generatii cu alta. De-a lungul istoriei umanitatea s-a confruntat cu consecinte extreme atunci cind natalitatea ori interesul in procreare a disparut: natiuni si civilizatii s-au prabusit, bolile s-au inmultit, foametea a bantui. [Nota: Articolul din The Federalist poate fi citit aici: http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=33884468&msgid=1772346&act=9JAO&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fthefederalist.com%2F2013%2F10%2F22%2Ffecundophobia-growing-fear-children-fertile-women%2F
 
 
Japonia – tara pe cale de extinctie 
 
 
Si acum trecem la un exemplu concret – Japonia, o tara care e la marginea prapastiei demografice si se aproprie de extinctie. Pentru a ilustra ingrijorarea asta e suficient doar sa citesti, de doua ori am zice noi, si incet, titlul articolului din The Guardian din 19 octombrie: “Why have young people in Japan stopped having sex? What happens to a country when its young people stop having sex? Japan is finding out …” (“De ce tineretul Japoniei a incetat sa mai aibe sex? Ce se intimpla unei tari cind tinerii ei inceteaza sa mai aibe sex? Japonia afla …) 
 
De o generatie incoace atit sociologii japonezi cit si cei straini care studiaza societatea japoneza au detectat un trend ingrijorator – tineretul japonez e tot mai putin interesat in relatii de intimitate, romantice, casatorie si familie. Spre deosebire de societatea occidentala care e obsedata de sex si sexualitate, Japonia nu e. Statisticile japoneze dovedesc ca interesul in relatii de intimitate la japonezi se stinge, si odata cu el si civilizatia japoneza. Suntem martori, spun comentatorii, la declinul rapid si ireversibil al Japoniei care pina acum citeva decade era miracolul econimoc al societatii globale. 
 
O sindroma noua bintuie Japonia, accea a celibatului, “sekkusu shinai shokogun” in japoneza. Milioane de japonezi sub 40 de ani nu fac curte si nu intretin relatii sexuale. Sindroma celibatului a afectat drastic demografia Japoniei. In prezent Japonia are 126 milioane de oameni, iar in 2060 se preconizeaza ca va avea cu o treime mai putin, adica in jur de 85 de milioane. Numarul persoanelor adulte dar necesatorite in Japonia a ajuns la un nivel record. Un studiu facut in 2011 arata ca 61% dintre barbatii necasatoriti si 49% dintre femeile necasatorite in categoria de varsta de la 18 la 34 de ani nu intretineau nici o relatie romantica, o crestere de 10% in comparatie cu 10 ani mai devreme. Un alt studiu indica ca o treime dintre tinerii sub 30 de ani nu a facut curte nici odata. Iar un studiu facut tot recent de Japan Family Planning Association arata ca 45% dintre femeile intre 16 si 24 de ani nu erau interesate ori dispretuiau relatiile sexuale. Un sfert dintre barbati impartasau si ei aceleasi sentimente. Statisticele acestea sunt, fara indoiala, infricosatoare. Infricosatoare este si imbatrinirea rapida a Japoniei. Pentru prima data in istoria Japoniei in 2012 au fost vandute mai putine scutece pentru copii decit pentru batrini. Tot in 2012 s-a nascut in Japnia cel mai mic numar de copii din istoria tarii. La pasul acesta, spun comentatorii, Japonia se apropie de extinctie. 
 
Tinerii japonezi nu vad nimic pozitiv in relatiile romantice. Barbatii japonezi nu mai castiga atit de bine cit cistigau cu zeci de ani in urma sa poata intretine o familie ori o prietena. Casatoria e vazuta ca o situatie sociala de nedorit. Pentru o femeie japoneza casatoria e vazuta ca un mormint care pune capat carierei, timpului liber, si individualismului. Este imposibil pentru o femeie japoneza sa aibe simultan o cariera si o familie. In jur de 70% dintre femeile japoneze isi parasesc locul de munca dupa primul copil. Relatiile intre sexe devin si ele tot mai apatice. In loc ca sexele opuse sa se atraga, se resping. Barbatii nu se apropie de femei. Isi petrec timpul mai mult prin cluburi si centre de fitness decit cu tinerele femei. Tinerii japonezi, spun sociologii, sufera de o fobie a relatiilor. Recent The Institute of Population and Social Security al Japoniei a emis un studiu conform caruia 90% dintre tinerele fete cred ca celibatul e preferabil casatoriei.   
 
Singuratea e si ea in crestere. Dintre cei 13 milioane de japonezi necasatoriti care inca locuiesc cu parintii lor 3 milioane sunt peste 35 de ani. Apatia romantica domina mentalitatea japonezilor. Conform aceluiasi studiu si trendurilor actuale, un sfert din tinerele japoneze nu se vor casatori, iar 40% dintre ele nu vor avea nici odata nici un copil. [Nota: Articolul din The Guardian poate fi citit aici: http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=33884468&msgid=1772346&act=9JAO&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Fworld%2F2013%2Foct%2F20%2Fyoung-people-japan-stopped-having-sex
 
 
Pericol pentru economia globala 
 
 
Pe 22 octombrie The Washington Post a publicat un comentariu similar, dar dintr-o perspectiva diferita – impactul Japoniei fara sexualitate asupra economiei globale. Titlul articolului e si el foarte sugextiv: “Japan’s sexual apathy is endangering the global economy” (“Apatia sexuala a Japoniei pericliteaza economia globala”) Straniu am zice noi, dar nu departe de adevar. Lipsa de relatii de intimitate are consecinte sociale, demografice si economice. Cind relatiile de intimitate slabesc, natalitatea scade. Anul trecut populatia Japoniei a scazut cu 212.000 de persoane si s-au nascut doar un milion de copii, in comparatie cu 1.2 milioane cu un an mai inainte. Toate astea inseamna ca miracolul economic japonez s-a incheiat. De 20 de ani Japonia e afectata de o stagnare economica fara semne de imbunatatire. Pentru a-si mentine puterea economica actuala e nevoie ca 600.000 de tineri sa intre pe piata muncii japoneze in fiecare an. Dar ei lipsesc. Conform trendurilor actuale, in 2050 la fiecare japonez care se va pensiona doar un singur japonez va intra pe piata de munca. 
 
Datoria publica a Japoniei este de 200% din PIB, mult mai mare decit in Grecia ori Spania. In Uniunea Europeana e de peste 90% iar in SUA de 75%. O Japonie cu o demografie precara nu va putea iesi nici odata din datorii. Japonia datoreaza Americii $1.1 trilioane de dolari. Cind va putea aceasta tara care imbatrineste sa-si plateasca datoriile? Imaginati-va, spune autorul articolului din Washington Post, o Japonie care va declara faliment. Daca mica Grecie a periclitat supravietuirea Uniunii Europene si a euro-ului, imaginati-va, zice autorul, ce impact o Japonie care nu isi mai poate plati datoriile va avea asupra economiei mondiale.
 
Valorile crestine 
 
Japonia nu e o tara crestina si nici macar religioasa. Asta explica in marea parte starea depresiva in care zace una din cele mai prospere, economic vobind, societatii din istoria omenirii. Poate fi o lectie si pentru Romania crestina. Japonia ar trebui sa ne dea de gandit si sa ne faca sa apreciem traditia noastra crestina. Valorile crestine impun afectiune, apropierea intre fiintele umane, atit la nivel emotional, romantic cit si la nivel de intimitate, intr-un cadru respectuos. Familia crestina ar trebui sa fie un ideal nobil pentru fiecare om, unul tot mai evident, mai ales cunoscind alternativa, adica Japonia contemporana.  
 
O ultima recomandare 
 
Ultima recomandare pentru cititorii nostri este articolul alaturat despre Gavin McInnes, unul din cei mai bine cotati actori de comedie ai Americii. Vreme de multi ani a fost ateu si pro-avort, pina s-a casatorit si a avut copii. Casatoria si copiii l-au transoformat intr-un crestin care promoveaza valorile vietii si ale familiei traditionale. Recent McInnes a facut valuri in media americana criticind aspru mentalitatea anti-copii a lumii intelectuale americane. A numit feminismul miscarea cea mai periculoasa pentru femei, o miscare anti-femeie de fapt. Puteti citi articolul fascinant aici: http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=33884468&msgid=1772346&act=9JAO&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fdailycaller.com%2F2013%2F10%2F23%2Fgodfather-of-hipsterdom-feminism-makes-women-miserable%2F%23ixzz2j5J75ZZ8 
 
EROINELE ROMANIEI
 
Astazi se incheie campania pan-europeana Unul dintre noi, despre care am scris periodic. Peste 1.3 milioane de semnaturi au fost adunate la nivel european. Romania se afla pe locul trei privind numarul de semnaturi date in sprijinul acestei campanii. Ne mindrim de Romania, dar mai ales ne mindrim cu femeile Romaniei care au fost in spatele acestui proiect si l-au promovat cu multa sarguinta si abnegatie. Le numim eroinele Romaniei, printre ele, Daniela Paun, coordinatorul national al proiectului Unul dintre noi in Romania, Dr. Maria Dunca-Moisin (miscarea Bunavestire din Romania), dna Olimpia Popa (AFR Tulcea), si dna Gerda Chisarau, Asociatia Darul Vietii (Timisoara). 
 
HALLOWEEN
 
AFR se alatura zecilor de organizatii pro-familie, pro-viata, crestine, si traditionale din Romania care spun un NU categoric Halloweenului in Romania. Halloween-ul este o sarbatoare pagana, demonica. Rugam parintii din Romania sa interzica copiilor lor sa participe la acest eveniment programat pentru seara lui 31 octombrie. In special facem acest apel romanilor din America de Nord. In America de Nord bisericile organizeaza evenimente speciale cu copiii si tinerii in seara lui 31 octombrie pentru a asigura ca ei nu participa la Halloween. Va indicam sa contactati bisericile din cartierele in care locuiti sa aflati cind au loc evenimentele alternative si in ce constau. 
 
CAFENELELE MORTII
 
Citeva din comentariile dtre privind subiectul saptaminii trecute ni s-au parut interesante. Redam doua dintre ele: 
 
Buna seara, Am citit recent un pasaj dintr-o carte intitulata Auschwitz in care se prezenta eutanasierea batranilor in timpul regimului nazist ca „test” inainte de reala exterminare a evreilor. Se pare ca decretul a fost dat in aceeasi zi in care s-a declarat razboi Rusiei. Rudele erau informate prin scrisori tipice de anumite „boli” care au determinat decesul bunicilor sau parintilor lor. Adevarul a iesit la iveala si au fost proteste impotriva acestor atrocitati. Am impresia ca vechile ideologii extremiste sub apanajul democratiei si „libertatea exprimarii” acapareaza societatea. Trist, dar istoria se repeta 
 
CONDUCEREA CENTRULUI CRESTIN  DE INGRIJIRE VIRSTNICI „CASA IOSANA -ARAD„, REDESCHIS RECENT TOT IN ARAD, DAR PE STRADA ORIENT, NR.312, VA MULTUMESTE PENTRU ARTICOLEE CE NI LE TRIMITETI,  LE GASIM DEOSEBIT DE INTERESANTE SI VA SUNTEM RECUNOSCATORI PE DEPLIN. ESTE IN ACELASI TIMP SI O STIRE PENTRU DV., SI CEI INTERESATI, SI O PUTETI PUBLICA DACA DORITI SA FITI ALATURI DE NOI IN ACEASTA MINUNATA LUCRARE . CENTRUL NOSTRU ESTE SPECIAL PENTRU PERSOANE IN VIRSTA, BOLNAVE, CARE NU MAI AU PE NIMENI DIN CEI DRAGI CINDVA SA-I INGRIJEASCA, SI DORESC  SA APELEZE CU INCREDERE LA SERVICIILE NOASTRE. DETALII DESPRE CENTRUL NOSTRU PUTETI VEDEA PE http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=33884468&msgid=1772346&act=9JAO&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.casa%2F IOSANA.RO., SI VA MULTUMIM, FIIND RECUNOSCATORI CA ASTFEL CEI IN VIRSTA SI NEAJUTORATI, VOR AFLA DESPRE CENTRUL NOSTRU SI ASTFEL SA-I PUTEM AJUTA. CU DEOSEBITA STIMA SI RESPECT, PRESEDINTELE CONSILIULUI DIRECTOR, DR. ING. GHEORGHE ILIE DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE ! 
 
ANUNT
 
Organizatia Family Life Romania lanseaza programul “Arta Casniciei”, un program care prezinta principiile biblice ale casniciei intr-un mod nou. Lansarea programului va avea loc miercuri, 6 noiembrie, la orele 10 dimineata la Crystal Palace Ballrooms, Calea Rahovei Nr. 198A, sector 5 Bucuresti, vizavi de Piata de Flori. Cei care doresc sa participe ori sa obtina detalii aditionale privind acest program sunt rugati sa-l contacteze pe dl Laurentiu Barbulescu la contact@familylife.ro, or telefon 0741 272 005. 

 
Alianta Familiilor din Romania
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up