LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Festivitatea de încheiere a școlii de vară „Copilărie binecuvântată”

Share

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului a luat sfârșit ce-a de-a șasea ediție a școlii de vară „Copilărie binecuvântată” organizată de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în parteneriat cu grădiniţa „Floare de Iris“ şi parohia clujeană „Buna Vestire“.

În acest an au fost înscriși 210 copii și 40 de voluntari au fost implicați în activitățile care s-au desfășurat: educatoare, învățătoare și profesori, respectiv liceeni și studenți și a avut loc între 2 și 6 iulie 2018, între orele 16 și 19. Participanții cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani, au putut asculta muzică, au vizionat filme și au participat la diverse ateliere creative. Noutatea acestui an fiind atelierul de dedicat Centenarului unde copii au putut asculta povești despre marea unire, au desenat și au confecționat diferite obiecte dedicate marelui eveniment.

Fiecare zi a taberei s-a încheiat în Biserica „Buna Vestire” unde a fost oficiat Paraclisul Maicii Domnului și apoi au discutat în cadrul catehezei despre obiectele de cult: obiectele de pe Sfanta Masă și despre icoanele praznicale de pe Sfântul Iconostas.

Vineri, 6 iulie 2018, Paraclisul Maicii Domnului a fost oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei care la sfârșit a felicitat atât participanții, voluntarii și organizatorii pentru frumoasa activitate desfășurată iar apoi a dăruit copiilor cărți de rugăciuni și iconițe.

Școla de vară „Copilărie binecuvântată” s-a desfășurat în biserica și curtea parohiei „Buna-Vestire” din Cluj-Napoca, cartierul Iris, Str.Puieților nr. 2. Preoți sunt aici: Pr. Ambrozie Boca și Pr. Liviu Vidican-Manci.

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *