LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Ghiozdane şi rechizite şcolare pentru 4000 de copii din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Share

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, la începutul noului an şcolar 2019 – 2020 a fost organizată  o acţiune social-filantropică îndreptată spre copii cu posibilităţi materiale reduse din fiecare parohie.

Astfel, Centrul eparhial, prin cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei a derulat programul social-filantropic ” Şi eu doresc un ghiozdan nou şi bine echipat pentru a merge la şcoală!”, îndreptat cu precădere spre copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social.

În concret, în săptămâna premergătoare începerii noului an şcolar, au fost achiziţionate 4000 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle, toate acestea fiind predate protoieriilor şi parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Programul a avut finalitate în zilele de 8 şi 9 septembrie a.c., fie duminică la bisericile parohiale, după Sfânta Liturghie de la Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, fie luni, după festivitatea de deschidere a noului an şcolar, când preoţii au oferit copiilor cele procurate special pentru ei.

În localitatea Lieşti din judeţul Galaţi, o localitate cu mulţi elevi de etnie romă şi cu posibilităţi materiale reduse, după rugăciunile rostite de preoţi în unitatea de învăţământ la deschiderea noului an şcolar, elevii au fost vizitaţi în clase pentru a li se oferi ghiozdanele echipate cu cele necesare pentru cursuri.

Activitatea filantropică a continuat ieri şi în localitatea Cărăpceşti, o comunitate mai izolată a judeţului Galaţi, unde preoţii au oferit 20 de ghiozdane complet echipate, copiilor din clasele primare ale Şcolii Gimnaziale Cărăpceşti.

În cadrul acestor activităţi au fost implicaţi mai mulţi voluntari şi credincioşi din cadrul Consiliilor şi Comitetelor parohiale.

Prin programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost sprjiniţi 4000 de copii, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 200.000 lei, sumă oferită de Centrul eparhial, cele 8 protoierii şi parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Acest ajutor acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar.

Reporter: pr. Rareş Bucur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *