LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Hramul bisericii ”Sf. Ana” din municipiul Galaţi

Share

La o zi după slăvitul praznic al Naşterii Maicii Domnului, când Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfinţii şi dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana, parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galaţi a îmbrăcat din nou haina de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii.

Manifestările pastoral-misionare şi social-filantropice au debutat încă din ajun la biserica parohială, unde, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a oficiat Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând mulţi copii şi credincioşi din parohie.

În ziua de prăznuirea a Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, un sobor de preoţi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii, precum şi a bunilor şi evlavioşilor credincioşi din parohie şi nu numai.

La momentul cuvenit, mulţi copii însoţiţi de părinţii lor au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a vorbit celor prezenţi la slujbă despre familia creştină plecând de la exemplul Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana, explicând totodată însemnătatea numelor celor doi mari sfinţi prăznuiţi astăzi, precum şi importanţa pomenirii acestora în rugăciunile personale pentru armonia şi consolidarea legăturii dintre părinţi şi copii.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a săvârşit o slujbă de mulţumire şi parastasul pentru ctitorii şi binefăcătorii acestei parohii, trecuţi la cele veşnice.

Hramul parohiei gălăţene a fost prilej de binecuvântare şi de bucurie şi pentru 25 elevi de la şcolile aflate în apropierea bisericii, care au primit din partea ierarhului Dunării de Jos ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar şi alte daruri, iar 25 de familii cu posibilităţi materiale reduse aflate în evidenţele parohiale au primit pachete cu alimente neperisabile şi articole igienico-sanitare, prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial şi a voluntarilor.

Având în vedere că în proxima vecinătate a bisericii ”Sf. Ana” din Galaţi se află şapte unităţi şcolare: un colegiu economic, trei şcoli gimnaziale şi trei grădiniţe, multe dintre programele catehetice, social-filantropice şi educaţionale desfăşurate de această biserică sunt îndreptate către copii şi elevii.

Anul acesta, programul social-filantropic eparhial prin care se oferă ghizdane şi rechizite şcolare elevilor care provin din familii cu mulţi copii şi cu posibilităţi financiare reduse se va desfăşura pe tot parcursul lunii septembrie prin implicarea parohiilor şi a unităţilor de învăţământ.

În vederea identificării beneficiarilor şi oferirii unui ajutor, parohiile din Eparhia Dunării de Jos vor primi, acolo unde este cazul, din partea unităţilor şcolare situaţia copiilor care au nevoie urgentă de sprijin.

Pr. Rareş Bucur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up