LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Ierusalim în aprilie, regalul festivalurilor religioase, online

Share
În perioada 9-24 aprilie 2020, Muzeul Turnul lui David din Ierusalim transmite gratuit, on-line, procesiunile religioase prilejuite de Paștele Evreiesc, Paștele Catolic și cel Ortodox și din perioada Ramadamului.
 
Și în acest an, autoritățile israeliene au permis ca toate ceremoniile legate de cele mai importante sărbători ale evreilor, creștinilor și musulmanilor să se desfășoare normal în Ierusalim, chiar și în actualul context dat de pandemia COVID-19. De altfel, Ierusalimul este considerat cel mai sacru loc de pe pamânt pentru evrei și creștini și al treilea loc sfânt pentru musulmani, după Mecca și Medina, iar oficialii își asumă acest statut.
 
Este pentru prima data în ultimele două decenii când aceste sărbători (cu dată variabilă) se sărbătoresc la date foarte apropiate, toate în luna aprilie 2020. Statul Israel estimase inițial că Ierusalimul va fi vizitat de peste 400.000 de pelerini în aprilie, dar acum Cetatea Sfîntă este pustie.
 
Atâta vreme cât administrațiile tuturor bisericilor au arătat înțelegere pentru situația creată de pandemia COVID-19, toate ceremoniile vor putea să se organizeze normal (și în Săptămîna Patimilor), dar cu participare limitată.
Din acest motiv, Muzeul Turnul lui David din Ierusalim, în colaborare cu o două televiziuni (din Israel și Canada), este pregătit să transmită virtual, gratuit, toate aceste ceremonii – cuprinse într-un proiect tehnic inovativ – începând cu data de 9 aprilie 2020 (prima zi a Paștelui evreiesc), pe perioada Săptămînii Patimilor și a Paștelui creștinilor și pînă în 24 aprilie (prima zi de Ramadam).
Maria Chirculescu
sursa foto: crestinortodox.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *