LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

A încetat din viață doamna Lidia Stăniloae, fiica marelui teolog Dumitru Stăniloae

Share

Doamna Lidia Stăniloae, fiica Părintelui profesor Dumitru Stăniloae, a plecat la Domnul, în această dimineață.

Lidia Stăniloae s-a născut pe 8 octombrie 1933 la Sibiu. Ea a fost fiica Părintelui Stăniloae şi a soţiei sale Maria.

Între 1951 şi 1955 a urmat cursurile Facultăţii de Fizică – Secţia Fizică Atomică a Universităţii din Bucureşti, fiind eleva academicianului profesor dr. Horia Hulubei. Lucrarea sa de diplomă este prima lucrare, din România, despre teoria fisiunii nucleare. Până la arestarea tatălui ei, în 1958, a lucrat în cadrul Facultăţii de Fizică şi în calitate de cercetător IFA.

Și-a început cariera literară în 1970, publicând volumele de poezii Versuri, Munţii şi Locul unde aştepţi. A tradus din limba germană Însemnările lui Malte Laurids Brigge de Rilke şi un volum de versuri al poetei germane Hilde Domin.

În anul 1984 a emigrat împreună cu fiul său în Germania, unde a lucrat în cadrul Universităţii din Freiburg. În 1991 a publicat romanul Raiul inocenţilor, iar în anul 2000 lucrarea Lumina faptei din lumina cuvântului.

În 2003 a lansat volumul de versuri Întâlnire cu Dumnezeu. În 2006 a apărut, în limba germană, romanul istoric Zäbringerblutt, având ca temă înfiinţarea oraşului Freiburg la 1120, lucrare ce se bucură de mare interes în Germania. În 2009 a apărut volumul Memoriile unui fugar. În paralel, Lidia Stăniloae a susținut o activitate de conferenţiar în mai multe ţări din Occident: Germania, Franţa, Belgia ş.a.

Sursa text: www.humanitas.ro

Doamna Lidia Stăniloae a fost o apropiată a revistei Lumea Credinței. Vă invităm să citiți un interviu emoționant cu domnia sa!

http://www.lumeacredintei.com/ortodoxie-si-traire/nu-suntem-cu-nimic-mai-prejos-ca-alte-neamuri-interviu-cu-scriitoarea-lidia-staniloae/

Dumnezeu s-o odihnească!

17 februarie 2017

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *