LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

La Biserica Toma Cozma din Iaşi au început înscrierile pentru Cursul gratuit de Colinde

Share

Şi în acest an, conform tradiţiei consacrate, la Biserica Toma Cozma din Iaşi se va desfăşura Cursul gratuit de învăţare a Colindelor – ediţia a XIV-a, organizat de Asociaţia Toma Cozma şi susţinut anul acesta de Ramona Cojocaru, alături de Luiza Atodiresei şi Teona Traistă.

Cursul este adresat tuturor persoanelor interesate, în mod special copiilor, elevilor, studenţilor şi tinerilor, iar prima şedinţă va avea loc sâmbătă, 15 noiembrie, ora 18.30.

Toţi participanţii care vor dovedi consecvenţă şi seriozitate, participând la Concertul final vor primi diplome şi numeroase premii surpriză din partea lui Moş Crăciun. De asemenea, absolvenţii cei mai talentaţi ai acestui curs se vor putea integra şi în cadrul Cercului de muzică uşoară „Psalm” organizat de Asociaţia Toma Cozma, ai cărui membri vor susţine un moment artistic în cadrul Concertului de Crăciun.

PC Părinte Paroh Mihai Mărgineanu  remarcă: Am surprins adeseori ochii strălucitori ai copiilor îndreptaţi doar spre daruri. Altceva nu vedeau şi nici nu auzeau. Îi învăţăm astfel, încă de mici, să se bucure când primesc fără să facă nimic în schimb şi ne aşteptăm să fie altruişti, activi, jertfelnici. Îi învăţăm să fie cu personalitate şi să-şi urmărească doar propriile interese şi ne întristăm când, mai târziu, devin introvertiți și apatici. Marile bucurii și fericirea „neîmbătrânitoare” își au rădăcina în dăruirea de sine, nu în pernicioasa acumulare de valori trecătoare și neesențiale. Nu întâmplător, la noi, la români, s-a dezvoltat atât de surprinzător și bogat, frumoasa tradiție a Colindelor și colindatului. E un mod artistic și subtil de a ne atrage atenția în chip pedagogic asupra adevăratelor trăiri pe care trebuie să le angajeze salba sărbătorilor de iarnă, care gravitează în jurul Slăvitului Praznic al Nașterii.

Domnului.

La Crăciun, concluzionează Părintele Mihai Mărgineanu, toți suntem colindători ! Colindători cu mintea, la Taina Întrupării, colindători cu sufletul la poarta nemărginitei iubiri a lui Dumnezeu, colindători cu cântul, cu gestul și cuvântul, la inimile semenilor noștri. Atât te bucuri la Crăciun, cât ai bucurat pe alții ! Darurile pe care le primești, mai devreme sau mai târziu le vor consuma „moliile și rugina”, comorile pe care le adunăm în Cer sunt nepieritoare (Matei 6,20). Și dacă la sărbători te simți atât de bine alături de cei dragi, într-o inefabilă bucurie a comuniunii, cu cât mai bine te vei simți alături de Dumnezeu, prin gând și faptă, prin rugăciune și Liturghie, prin depărtarea de păcat și prin lucrarea virtuților creștine. Asta e colinda noastră: să-i aducem pe ceilalți lângă Hristos, Pruncul care se naște în Betleem, în lume, dar și în sufletele noastre!

Pentru înscrieri şi detalii: tel. 0741 706 602, 0761 621 994 (Vasilica Onofrei), 0746 407 058 (Ramona Cojocaru), e-mail: parohiatomacozma@gmail.com  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *