LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

In Manastirea Valaam, Icoana Maicii Domnului din Kazan a inceput sa izvorasca mir

Share

In ziua de 7 iunie, Schitul Tuturor Sfinților, al Mănăstirii Valaam, si-a serbat hramul. Sfânta Liturghie a fost prezidată de starețul mănăstirii, Episcopul Pancras.

Înainte de Sfanta Liturghie, insa, în timpul Slujbei de Priveghere, cateva picaturi de mir au inceput sa izvorasca din vălul Maicii Domnului, din Icoana Maicii Domnului din Kazan.
Icoana a fost pictata într-una din mănăstirile din Siberia, special pentru Schitul Valaam, unde ea a fost adusa in 2015 și asezata sub sticlă, într-o rama pe care s-au inscriptionat cuvintele:
„Aparatoarea si Mantuitoarea Pământului”.
Schitul Tuturor Sfintilor este un schit in care femeile pot intra doar o dată pe an, în ziua de hram.
In urma minunii, cu binecuvântarea Episcopului Pancras, icoana a fost fotografiata fără geamul sau protector, care ulterior a fost pus la loc.
0000
Nu este pentru prima dată când icoanele izvorasc mir in Valaam. Astfel, pe 11 iulie 1999, la sărbătoarea Sfinților Serghie și Gherman din Valaam, în prezența regretatului Patriarh al Moscovei Alexei al II-lea, icoana celor doi sfinți, asezată deasupra raclei cu moastele sfintilor a început să izvorasca mir. Initial au fost doar niste picaturi mici, care ulterior au inceput sa se adune in josul icoanei. Insa, din 14 iulie, la ziua Sfinților Cosma și Damian, în timpul Liturghiei, mirul a început să curgă peste icoana, dar de data aceasta din abundență.
Pe 24 august 2004, a izvorat mir sfânt chiar… de deasupra sticlei, care proteja Icoana Maicii Domnului numită „Imparateasa Tuturor”.
Sursa: http://lonews.ro/alter-news/19570-in-manastirea-valaam-icoana-maicii-domnului-din-kazan-a-inceput-sa-izvorasca-mir.html

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *