LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Martirii Horea, Cloşca şi Crişan, comemorați la Cluj

Share

O ceremonie de comemorare a martirilor neamului românesc Horea, Cloşca şi Crişan, conducătorii Răscoalei ţărăneşti de la 1784 din Transilvania, a avut loc marți, 28 februarie 2017, la grupul statuar situat pe strada Octavian Goga din Cluj-Napoca, la împlinirea a 232 de ani de la execuţia acestora.

Evenimentul a debutat la ora 13:00 cu o slujbă de pomenire, la care a participat și Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. După slujbă au fost depuse coroane de flori și au fost rostite scurte alocuțiuni despre cele trei personalităţi, modele absolute atât din punct de vedere naţional cât şi spiritual.

000000000000000000Luke_first_icon

Evenimentul a fost organizat de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”, în colaborare cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Primăria Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Fundația Carpatica și Asociațiunea Astra.

 

Grigore Sâmboan

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *