LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Medicul-preot care nu le cere pacienţilor bani pentru consultaţii

Share

Doctorul Nicolae Cristescu, specialist în boli interne şi în ecografie generală, îmbracă în fiecare duminică hainele preoțești. Slujește la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Constanța.

Nicolae Cristescu avea 40 de ani când a simțit că medicina nu este totul. Voia să devină preot, aşa că în anul 1992 a dat admitere la Teologie.

756876

A început să slujească la capela din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, acolo unde lucra ca medic. Apoi, în anul 2001, şi-a deschis un cabinet medical. A devenit cunoscut drept medicul-preot. Nicolae Cristescu, medic şi preot:

„În spatele acestui halat alb şi al acestor aparate, există preotul, care înţelege, cred eu, foarte bine şi latura sufletească”.

De multe ori s-a întâmplat ca enoriaşii preotului Nicolae Cristescu să devină şi pacienţii medicului Nicolae Cristescu. El nu le cere bani pacienţilor săi pentru consultaţii. Este unul dintre motivele pentru care mulţi oameni vin la micul său cabinet. Nicolae Cristescu: „M-am gândit că este o mică jertfă pe care aş putea şi eu să o fac, în faţa lui Hristos”.

Lăcaşul de cult în care Nicolae Cristescu oficiază slujbe religioase – Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” – este aproape de Spitalul Judeţean Constanţa. Vin aici pacienţi, rude ale celor internaţi, dar şi locuitori din cartier. Nicolae Cristescu:

„Caut să găsesc în viaţă oameni mai buni decât mine, care să-mi dea un sens al vieţii. Şi vă pot spune că ei, toţi, credincioşii de zi cu zi ai acestei biserici cred că sunt mai buni ca mine”.

Nicolae Cristescu este în slujba oamenilor, indiferent de hainele pe care le poartă. Medicul preot crede, mai presus de orice, că ştiinţa şi credinţa se completează.
Sursa:Digi24.ro

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up