LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Naționala de fotbal a României joacă la Cluj pentru copiii aflați în dificultate

Share

 

Asociaţia Filantropică „Sfântul Onufrie” din Cluj-Napoca organizează împreună cu Fundaţia „Sfânta Veronica” din satul Dumbrava, judeţul Alba, evenimentul caritabil “Fotbal de aur din suflet pentru copii”.

În cadrul evenimentului ce va avea loc pe data de 31 mai, începând cu ora 17:00, pe stadionul Cluj Arena, Naţionala de aur a fotbalului românesc va juca un meci de fotbal amical cu generaţia anilor `90-95 a “Universității” Cluj. Pe lângă meciul demonstrativ vor avea loc scurte momente artistice și sportive susținute de elevi de la Liceul de coregrafie și artă dramatică „Octavian Stroia”, majoretele de la mai multe licee clujene,  Juniorii de la Clubul Sportiv „Viitorul” din Cluj-Napoca și Ansamblul folcloric „Mărţişorul”. Intrarea se va face pe bază de bilet, iar acesta costă 15 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii.

Acţiunea caritabilă își propune să strângă fondurile necesare finalizării Aşezământului Social pentru copii „Sfântul Onufrie”, ridicat pe terenul donat de Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea clujeană Floreşti. Proiectul presupune realizarea a patru case de tip familial destinate ocrotirea copiilor aflaţi în dificultate sau părăsiţi de părinți. Până acum s-a reușit construirea a două case, imobile care se doresc a fi date în folosință până la sfârșitul acestui an. Tot în cadrul acestui eveniment caritabil se dorește strângerea de fonduri și pentru cei peste 100 de copii aflaţi în dificultate, găzduiţi în casele de tip familial ale Centrului de Servicii Sociale “Sfânta Veronica“ din comuna Dumbrava, judeţul Alba.

Copiii părăsiţi sau aflaţi în dificultate au nevoie de afecţiune, îngrijire, ocrotire şi siguranţă pentru a avea şansa unei dezvoltări armonioase. Implicarea noastră a tuturor, poate şi trebuie să contribuie la construirea unui drum mai puţin anevoios pentru aceşti copii şi la asigurarea unei vieţi în care viitorul se aşterne în lumină, a declarat directorul executiv al Asociației „Sfântul Onufrie”, Răzvan Bâțu.

Andreea Pâgleşan 

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *