LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Notre Juliette

Share

9 martie 1964 – S-a nascut actrita franceza Juliette Binoche. Premiul Oscar pentru rolul din filmul „Pacientul Englez”.

Juliette Binoche nu a jucat doar in Pacientul englez. Tatal ei este actor, regizor si sculptor, iar mama este actrita poloneza. Parintii ei au trecut prin lagarele naziste. Nu as enumera toate filmele in care a jucat, ci doarLes Amants du Pont-Neuf (1991),  Éloge de l’amour  (2001) si  La Vie d’un autre (2011). Rusul Depardieu o critica foarte dur, nu crede in talentul ei (Nu are nimic. Este un nimic.). Rautacisme ieftine, camarade!

Juliette Binoche l-a refuzat pe Spielberg! În liceu, jucase teatru (piese de Moliere si Eugene Ionesco). Cariera ei e coerenta, chiar daca (mai ales pentru ca) a renuntat la Jurrasic Park. Sigur, pentru majoritatea, e doar partenera lui Jeremy Irons din Pacientul englez.

Atrage atentia cu comedia Ora de vara, dar si cu Désengagement, o drama ce se petrece in fasia Gaza. A filmat și in Bosnia, Sarajevo, incercand sa patrunda in sufletele celor ce trecusera prin atatea tragedii. Sa inteleaga. Dincolo de manipularea din sterile pe scurt sau documentare. E cu totul altceva sa fii acolo, sa locuiesti acolo, sa vorbesti cu victimele. Joaca doar in filmele care o reprezinta. Rezista tentatiei banilor, daca un film nu se incadreaza in profilul ei.

Nu vrea sa devina mai celebra, mai bogata, nu tinde spre modelul hollywoodian.

Actorii devin gladiatorii de odinioara. Doar ca uneori apare un Spartacus, versiune feminina, de 8 martie.

Asa ca merita sa priviti TV5 Europe si sa ascultati RFI. Cultura franceza poate fi mai usor filtrata, pentru ca are mereu ambasadori de calitate.
 
 
MM 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *