LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

O seară în memoria Mitropolitului Bartolomeu

Share

 

 

 

 

 

 

 

Arhiepiscopia Clujului va organiza sâmbătă, 31 ianuarie 2015, o seară în memoria vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Evenimentul va avea loc, de la ora 17, în muzeul din subsolul catedralei din centrul Clujului și își propune să comemoreze personalitatea marelui ierarh, la împlinirea a patru ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Centru Ingrijiri Paleative Sf. Nectarie

Participanții vor afla detalii din viața și opera fostului mitropolit și om de cultură, și vor putea admira în foaierul muzeului mitropolitan o expoziție foto cu imagini inedite din viața Mitropolitului Bartolomeu. Potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov, în cadrul serii comemorative profesorul universitar Aurel Sasu evoca personalitatea ierarhului și va prezenta publicului volumul de corespondență cu George Alexe, intitulat „O luptă neterminată. Dialog epistolar”,  volum pe care l-a editat și prefațat.

Un moment special va fi dedicat operei scriitorului Valeriu Anania, din care actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca va lectura câteva fragmente. Publicul clujean se va bucura și de un moment muzical susținut de două studente ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Alexandra Crișan și Linda Ianchiș, care vor interpreta, la vioară și pian, piese ce aparțin compozitorilor Franz Schubert, Edward Elgar și  John Williams.

Evenimentele comemorative vor continua și a doua zi, când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va oficia la finalul Sfintei Liturghii din Catedrala Mitropolitană, o slujbă de parastas pentru vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

 

 

 

Autor: Andreea Pâgleşan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *