LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Ore de Religie on-line, pentru elevii români din Ungaria

Share

Orele de religie reprezintă o activitate didactică educativă, dar și o componentă foarte importantă a misiunii Biserici Ortodoxe Române în rândul celor mai mici dintre membrii ei. În contextul pandemiei actuale, când Școlile din foarte multe țări au fost închise de mai bine de două luni, activitățile didactice au continuat să se desfășoare prin mijloace de comunicare modernă, cunoscute și sub numele de „învățământ on-line”.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, ore de religie se desfășoară și pentru elevii ortodocși de la Școlile Generale Românești din Ungaria, de la Giula, Budapesta, Micherechi, Bătania, sau din alte părți și sunt ținute de Preoți români din acele locuri, aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, care îndeplinesc și activitatea de Profesori de Religie. Părintele Protosinghel Visarion Tuderici este unul dintre acești Profesori de Religie, la Școala Generală Românească din Micherechi și la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, fiind în același timp și Secretar Eparhial, la Giula și el desfășoară această activitate didactică de 9 ani.

Elevii care participă la orele de religie online desfășurate de Părintele Visarion s-au adaptat acestui nou stil de învățământ și primesc pe această cale mesajul și învățăturile de credință ale Bisericii Ortodoxe Române, care înseamnă mult pentru viața lor spirituală și formarea lor din punct de vedere educativ și uman și pentru a răspunde întrebărilor și căutărilor firești pe care le au la această vârstă. De la chilia sa, de la Centrul Eparhial din Giula, Părintele Visarion le-a vorbit elevilor de la Liceul Românesc din Giula (joi, 14 mai 2020), despre dragostea și responsabilitatea omului față de animale și lumea înconjurătoare, evocând în acest sens legătura specială care s-a creat între anumite animale și Sfinții Bisericii noastre, cum au fost de pildă Sfântul Ierarh Ignatie Teoforul (20 decembrie), Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan (4 martie), Sfântul Mucenic Mamant (2 septembrie), Sfântul Cuvios Serafim de Sarov (2 ianuarie) și Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul (12 iulie). Liceenii au ascultat cu multă atenție cele prezentate și au pus la rândul lor întrebări care să îi edifice pe diferite teme abordate în cadrul acestor ore.

Dincolo de orele propriu-zise, Părintele Visarion a realizat și anumite materiale didactice sub formă de filmulețe, sau slide-uri (Învierea Domnului, Poarta Raiului) și este foarte preocupat de găsirea unor mijloace adecvate pentru a putea ușura transmiterea mesajului creștin-ortodox în sufletele elevilor săi.

Pregătirea elevilor prin ore de religie și alte materii va continua și pe mai departe sub formă electronică, în acest an școlar, până la finalul lui și nădăjduim ca în viitorul apropiat ea să poată reveni în mediul ei firesc de desfășurare, în școlile unde atâtea generații de elevi și-au însușit educația corespunzătoare și necesară vârstei la care se află.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *