LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Papa Francisc, declaratie socanta: Mai am doi sau trei ani de trait

Share

AMBA0793

 

Papa Francsic a dezvaluit luni ca mai are doi sau trei ani de trait, apoi va merge „in Casa Tatalui”, dar a insistat ca nu se va retrage inainte.

Vorbind cu reporterii in timpul unui zbor la intoarcerea din Coreea de Sud, Inaltul Pontif, in varsta de 77 de ani, a parut bine dispus si a fost intrebat despre popularitatea sa internationala, care a devenit din nou un fapt evident in timpul vizitei de cinci zile in peninsula coreeana, potrivit AFP, citata de YahooNews.

„Vad asta ca pe un gest de generozitate al Domnului. Incerc sa ma gandesc la pacatele mele, la greselile mele, ca sa nu devin mandru. Stiu ca va dura putin timp. Doi sau trei ani si apoi voi fi in Casa Tatalui”, a replicat Francisc calm.

Papa a spus ca traieste cu popularitatea sa „mult mai natural” in aceste zile, desi la inceput „il speriase putin”.

Papa Francisc le cere clericilor catolici sa fie umili, nu ipocriti

Desi Papa nu a mai vorbit in public despre sfarsitul sau, o sursa de la Vatican a dezvaluit ca el le-a mai spus celor apropiati ca nu crede ca are mai mult decat cativa ani de trait.

Papa a mai mentionat si posibilitatea de a se retrage din scaunul papal, asa cum a facut si predecesorul sau Benedict al XVI-lea in 2013, daca va simti ca nu isi mai poate face datoria cum se cuvine. Renuntarea la papalitate este o posibilitate, a spus Francisc, „chiar daca nu se potriveste cu ce spun unii teologi”.

El a adaugat ca in urma cu 60 de ani nu se mai auzise ca un episcop catolic sa se retraga, dar ca in prezent gestul a devenit ceva obisnuit. „Benedict al XVI-lea a deschis o usa”, a spus Francisc si a admis ca „are ceva probleme cu nervii”, care necesita tratament.

„Trebuie sa imi tratez nervii, trebuie sa le dau mate (o bautura stimulanta argentiniana, un fel de ceai, n.r.) in fiecare zi”, a glumit Francisc.

„Din cauza acestor nevroze trebuie sa stau cam mult in casa”, a adaugat el, amintindu-si ca ultima oara cand si-a luat concediu si a plecat din Argentina a fost in timpul unui congres iezuit din 1975.

 

Sursa: Ziare.com
Autor: Alex Varzaru

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *