LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Parastasul de 40 de zile pentru Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu

Share
Împlinirea celor 40 de zile de doliu de la plecarea spre Împărătia cerurilor a Părintelui nostru, Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu, reprezintă un binecuvântat popas duhovnicesc de pomenire si rugăciune pentru odihna si fericirea vesnică a sufletului său nobil.

După traditia Bisericii Ortodoxe, slujba de pomenire a Părintelui nostru, adormit întru Domnul, va avea loc, sâmbătă, 5 martie 2011, când, de la ora 900, va fi săvârsită, în Catedrala mitropolitană, Sfânta Liturghie arhierească, urmată, la ora 1100 de slujba Parastasului, oficiată de un sobor de arhierei si preoti, în frunte cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prezent special la Cluj-Napoca pentru acest moment comemorativ. Slujba va fi încheiată de Ectenia celor adormiti, rostită în cripta arhierească.

La acest moment comemorativ important pentru întreaga noastră Biserică si, mai ales, pentru clerul si credinciosii din Arhiepiscopia Clujului, sunt asteptati să participe ierarhi din Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, reprezentanti ai autoritătilor locale, clerici si câteva mii de credinciosi.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei

Pr. Bogdan Ivanov

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up