LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Partidul Celor Zece Porunci, infiintat in Rusia

Share
La Moscova, a avut loc in data de 17 februarie 2013, Congresul inaugural al Partidului Celor Zece Porunci, din Rusia.
   In total, 134 de delegati, incluzand creștini de diferite confesiuni, musulmani si evrei, au participat la congresul inaugural. Consiliul politic, organism decizional al partidului, a fost condus de Serghei Mezentev.

   „Sper că activitatea dumneavoastră sa ajute la restabilirea valorilor morale, ale celor Zece Porunci ale lui Dumnezeu, în viața politică actuala, în viața societății noastre. Daca veti rămâne credinciosi față de aceste porunci ale lui Dumnezeu, veți fi în măsură să atrageti un număr considerabil de oameni”, a spus presedintele Departamentului Sinodal pentru Relații intre Biserica și Societate, Arhiepiscopului Vsevolod Chaplin, prezent la congres.

   El a marturisit, conform Interfax, ca este fericit că partidul are ca fundament Cele Zece Porunci, împărtășite de religii diferite sau chiar de non-credinciosi. „Standardele morale sunt neschimbătoare, acestea nu au fost inventate de oameni, nu sunt un subiect de acord public ci au fost stabilite o dată pentru totdeauna”, a mai spus el.

   „Avem nevoie de o adevărată revoluție morală sau contrarevoluție. Valorile morale ar trebui să revina in viața politică, economică, in relațiile interpersonale”, a mai spus preotul.

   Programul Partidului prevede, ca fundament pentru activitățile sale, Cele Zece Porunci. Membrii partidului intenționează să puna doctrinele religioase si sociale si idealurile umaniste în practică, pentru a facilita numirea unor oameni cinstiți in randul oficialilor guvernamentali, pentru a forma un stat social de drept, in apararea intereselor naționale, luptand împotriva corupției, precum și pentru a stabili un climat de investiții favorabil.

 
 
– informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, prin Bogdan Roman
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up