LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

A patra ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși a început astăzi la Iași

Share

Astăzi, 1 septembrie, de la ora 18.00, în Grădina Palas, a avut loc deschiderea oficială a „Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși” (ITO 2017), în prezența celor 5000 de tineri participanți, a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a altor patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, dar și a reprezentanților autorităților publice locale.

În perioada 1-4 septembrie 2017 Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, organizează a patra ediție a „Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși” (ITO), cu tema „Tânărul în căutarea libertății”.

Deschiderea oficială ITO 2017 a avut loc astăzi, 1 septembrie, de la ora 18.00, în Grădina Palas. La evenimentul prezentat de Daniel Buzdugan și Roxana Chebac au participat delegațiile din străinătate și din România, care au defilat în fața publicului, într-o paradă a steagurilor. După acest moment a avut loc o slujbă de Te Deum, urmată de intonarea Imnului Național al României și a Imnului ITO 2017.

01

Părintele Patriarh Daniel, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, dar și reprezentanții autorităților locale au transmis mesaje de bun venit tinerilor participanți.

„Suntem binecuvântați de Dumnezeu în această adunare care este deodată venerabilă, dar și admirabilă prin mulțimea tinerilor și diverselor țări și eparhii pe care le reprezintă și se bucură de acești tineri care sunt daruri ale lui Dumnezeu. Copiii și tinerii sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, pentru Biserică și pentru societate. Însă orice dar trebuie cultivat. Dumnezeu ne oferă daruri și omul trebuie să le cultive, să le ducă la rodire, la înfrumusețare, pentru ca și libertatea lui să se întărească prin conlucrarea cu Dumnezeu”, a menționat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Un alt moment important a fost aprinderea torței întâlnirii. Seara s-a încheiat cu un recital susținut de Corurile „Nektarios” și „Floralia”.

Mâine, sâmbătă, 2 septembrie 2017, tinerii veniți la ITO 2017 vor putea participa la Sfânta Liturghie, urmând ca pe parcursul zilei să fie prezenți la diverse sesiuni de dezbateri și prezentări pe tema „Tânărul în căutarea libertății”. După-amiază, de la ora 18.00, în Grădina Palas va avea loc o conferință susținută de Pr. Constantin Necula și moderată de Daniel Buzdugan.

Parteneri ITO 2017:
• Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași;
• Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași;
• Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) Iași, Palas Mall, Rofilco, YTranslations, Editura Doxologia, Asociația Art-Meșteșugurile Prutului, Asociația Comunio.

Parteneri media ITO 2017:
Doxologia.ro, Trinitas TV, Radio Trinitas, Basilica.ro, Ziarul Lumina, TVR 1 – Universul Credinței, InOras.ro, Ziarul Evenimentul.

Persoană de contact: pr. Andrei Atudori, purtător de cuvânt ITO 2017, telefon: 0766092205, email: andrei.atudori@doxologia.ro.

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up