LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Patriarhul Kirill al Rusiei le cere călugărilor să se lepede de Internet

Share

Patriarhul Kirill al Moscovei şi Întregii Rusii i-a îndemnat pe călugări să stea departe de Internet, pentru a se feri de eventualele tentaţii din mediul online, scrie Lenta.ru, conform Agerpres. Capul bisericii ortodoxe ruse nu este doar împotriva Internetului, ci şi împotriva adoptării de către monahi a stilului modern de viaţă.

„În prezent, o mare tentaţie este Internetul. Mulţi călugări procedează, în opinia mea, absolut lipsit de înţelepciune: pe de o parte, ei se retrag din lume, pentru a-şi crea condiţii bune pentru salvarea sufletului, însă pe de altă parte îşi iau telefonul mobil şi încep să intre pe Internet, unde, după cum ştim, sunt multe tentaţii şi lucruri păcătoase”, a declarat Patriarhul Kirill, în timpul unei întâlniri avute pe muntele Athos.

Kirill a adăugat că, atunci când un călugăr ia în mână telefonul mobil pentru a se conecta la Internet, acel călugăr „ar trebui să se gândească dacă merită să se afle la mănăstire”, a spus capul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Declaraţiile patriarhului vin în contradicţie cu sfatul pe care l-a dat, în luna februarie, preoţilor, pe care i-a îndemnat să se folosească de bloguri şi de reţele de socializare pentru „misiunea lor creştină”, aminteşte sursa. Aceasta deşi biserica pe care o conduce Kirill i-a sfătuit pe credincioşii ruşi, cu ocazia Postului Paştelui, să postească şi în mediul online, adică să nu mai folosească reţelele de socializare în perioada postului.

 

Alina Matis

 

Sursa: http://www.gandul.info/international/patriarhul-kirill-al-rusiei-le-cere-calugarilor-sa-se-lepede-de-internet-10948531

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *