LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Peste 3000 de persoane au ieșit în stradă la Iaşi pentru a susține Familia

Share

Duminică, 12 iunie 2016, aproximativ 3000 de persoane (conform estimărilor Jandarmeriei) – din mai multe județe ale Moldovei – au participat la cea de-a treia ediție a evenimentului Marşul pentru Familie, organizat cu scopul de a promova familia firească.

 

Peste 3000 de persoane au mărşăluit duminică de la ora 17.00 pe străzile Iaşului pentru a susține familia: bărbatul, femeia și copiii. O apariție inedită a fost cea a unui grup de tineri din Târgu Neamț, Străjerii Cetății, care a însoțit marșul în sunet de bucium.

Participanţii au pornit din Parcul Copou spre Universitatea „Al. I. Cuza”, Fundaţie, Piaţa Unirii, Primăria Iași şi s-au oprit în capătul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ei au purtat bannere cu mesaje extrem de puternice, cum ar fi: „Dragostea adevărată a părinților va face copilul un om mare” sau „Sentimentele copilului sunt cărămizi pentru a-și construi viața”.

Copii, tineri, părinți și bunici și-au manifestat dorința de a trăi într-o familie tradițională și de a promova frumusețile care se nasc în mod natural din iubirea, înțelegerea și comuniunea mamei și a tatălui, preocupați de creșterea sănătoasă a copiilor.

„Am venit pentru sprijinul familiei. Pentru că este natural ca familia să fie formată din tată, mamă și copil, noi trebuie să susținem în continuare acest tip de familie. Noi trebuie să susținem ceea ce a fost dintotdeauna.”

„Am venit să susținem valorile familiei tradiționale; în primul rând, căsătoria între un bărbat și o femeie, care este în sine o valoare. Apoi tot ce decurge din această unire, din familie: copii, valori naționale şi apartenența la neam…”

La finalul Marșului pentru Familie a avut loc un spectacol susținut de Leonard Luția, copiii de la Grădinița „Ioana”, Teodor și Iustina Cenușă, Ansamblul „Cătălina” și Ansamblul „Doina Carpaților”.

Ediția de anul acesta a evenimentului a fost dedicată inițiativei cetățenești susținută de către Coaliția pentru Familie și de alte organizații ale societății civile, prin care se urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României. Se doreşte înlocuirea termenului de „soți” cu expresia „bărbat și femeie” și totodată se reafirmă întâietatea autorității parentale în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor.

Marșul pentru Familie de la Iași a făcut parte din seria de evenimente „Săptămâna pentru Familie 2016. Familia Tradițională – un dar pentru umanitate”, proiect organizat de Asociația Familia Tradițională din Iași, membră a „Coaliției pentru Familie”, în parteneriat cu Pro Vita Iași.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *