LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Pomenirea Mitropolitului Bartolomeu la un an de la trecerea la Domnul

Share

Parastasul la un an pentru vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu va avea loc pe 29 ianuarie 2012, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

„Întrucât data de 31 ianuarie, data propriu-zisă în care Mitropolitul Bartolomeu a părăsit această lume, este într-o zi peste săptămână, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Andrei a considerat că este potrivit pentru credincioşii clujeni să-şi comemoreze păstorul plecat în eternitate, ca această slujbă să fie oficiată cu o Duminică înainte, adică pe data de 29. Va fi oficiată, cu acest prilej, Liturghia arhierească, aşa cum se obişnuieşte, de către un sobor de preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi cu Preasfinţitul Episcop Vasile. Din sobor vor face parte membrii Permanenţei şi cei nouă protopopi ai Arhiepiscopiei.

Sigur, la acest eveniment sunt invitaţi să participe toţi cei care l-au cunoscut, iubit şi apreciat pe Vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu, care, prin viaţa şi prin activitatea lui, a marcat în mod ireversibil şi definitiv această lume clujeană, în care el a trăit şi cu care s-a identificat până la moarte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

Fostul şi primul Mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, a trecut la cele veşnice pe 31 ianuarie 2011, la vârsta de 89 de ani şi a fost înmormântat în Cripta Ierarhilor de la demisolul Catedralei Mitropolitane.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *