LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Pomenirea Sfântului Efrem cel Nou şi daruri pentru familii cu mulţi copii

Share

Pomenirea Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou reprezintă în fiecare an prilej de mare bucurie şi înălţare sufletească pentru parohia „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir şi Sf. Efrem cel Nou” din municipiul Galaţi, care îşi cinsteşte în această zi cel de-al doilea ocrotitor spiritual.

Canonizat de Sfânta Patriarhie Ecumenică la 3 martie 2011, recunoscut şi introdus şi în calendarul Bisericii Ortodoxe Române din anul 2014, Sfântul Efrem cel Nou este cinstit cu multă dragoste şi evlavie de creştinii ortodocşi din întreaga lume, fiind chemat ca ocrotitor şi binefăcător la numeroase biserici şi mănăstiri.

Încă din anul 2013, prin bunăvoinţa maicii stareţe Teodosia de la Mănăstirea Nea Mákri de lângă Atena – Grecia, unde se află moaştele Sfântului Efrem cel Nou, parohia gălăţeană a primit în dar papucul Sfântului Efrem, iar la scurt timp, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, biserica l-a primit ca al doilea ocrotitor pe acest sfânt bineplăcut lui Dumnezeu.

Din anul 2015, prin strădania preotului paroh Meluţă Lupu a fost primit un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou din Grecia şi aşezat în racla la care vin să se închine numeroşi credincioşi, atât din parohie, cât şi din municipiul Galaţi.

În aceste zile de hram, parohia a fost gazda unor activităţi liturgice, pastoral-misionare şi social-filantropice.

În perioada de pandemie, la racla cu sfintele moaşte au fost fost înălţate rugăciuni către Sfântul Efrem pentru vindecarea celor bolnavi, pentru ajutorul celor care luptă zi de zi cu acest virus, precum şi pentru ocrotirea şi sănătatea credincioşilor.

În ajunul sărbătorii, preoţii de la această parohie au săvâşit slujba Vecerniei cu Litie şi  Acatistul Sfântului Efrem cel Nou, iar în ziua de prăznuire au oficiat Sfânta Liturghie.

După slujbă, preoţii şi câţiva voluntari s-au deplasat la casele unor familii cu mulţi copii pentru a le oferi daruri, constând în cărţi de zidire sufletească, cozonac, ouă, alimente neperisabile, fructe şi dulciuri.

Peste 30 de persoane nevoiaşe au beneficiat de ajutoarele în valoare de 1500 lei, oferite de această parohie.

 

Pr. Rareş Bucur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *