LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie: „Fără copilul din tine ești un adult pierdut. Unul dintre semnele distinctive că încă nu ne-am pierdut copilăria este capacitatea de a ne bucura de fața luminoasă a pruncilor”

Share

În  zilele premergătoare Duminicii părinților și copiilor în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord s-au derulat mai multe activități specifice care au adus laolaltă, întru bucurie, copii, părinți și alți credincioși.

Astfel, miercuri, 30 mai și joi, 1 iunie 2018, la Stockholm, Suedia, Preasfințitul Părinte Macarie s-a aflat alături de părinții și copiii care au participat la Picnicul în familie organizat de Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (CTSM) și la alte activități sportive și  recreative. Credincioșii din comunitatea din capitala Suediei s-au rugat și s-au folosit duhovnicește prin convorbiri cu Preasfințitul Macarie și cu preoții slujitori.

6

Sâmbătă, 2 iunie 2018, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica românească din Göteborg. Cu acest prilej, Preasfințitul Macarie a botezat două fetițe ale unor tinere familii de români, arătând credincioșilor că primirea harului dumnezeiesc prin Sfânta Taină a Bisericii este evenimentul cel mai important din viața unui om, eveniment care trebuie, totodată, transformat într-o continuitate a înmulțirii și răspândirii harului primit la Botez.

Duminică, 3 iunie 2018, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia românească din Aalesund, Norvegia. În Duminica Tuturor Sfinților dedicată anul acesta părinților și copiilor, Părintele Episcop Macarie a binecuvântat pe cei prezenți la Liturghie și a împărțit daruri celor mici. După slujbă, a participat la agapa creștină organizată în afara lăcașului de închinare.

În cadrul slujirii euharistice, Preasfințitul Macarie a îndemnat credincioșii să reflecteze la condiția familiilor românești și creștine din zilele noastre, cu deosebire a celor care se află în diaspora. „Păstrarea identității culturale e strâns legată de păstrarea credinței ortodoxe. Doar așa se poate asigura un mediu familial sănătos de dezvoltare pentru copii. Avem nevoie să ne recuperăm sensibilitatea și deschiderea inocentă a copilului pentru a primi în inimile noastre pe Hristos, Pruncul pruncilor, Care ne spune: <De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți putea intra în Împărăția Cerurilor> (Matei 18, 3). Unul dintre semnele distinctive că încă nu ne-am pierdut copilăria este capacitatea de a ne bucura de fața luminoasă a pruncilor, fie că sunt ai noștri sau ai altora, de privirea lor senină și de zâmbetul care le înflorește pe chip. Spunea cineva că fără copilul din tine ești un adult pierdut”, a arătat ierarhul.

În aceste zile în Episcopia Europei de Nord s-a organizat o colectă pentru a dărui 100 de biciclete copiilor săraci din zona Copșa Mică, România.

www.episcopiascandinavia.se

Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up