LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Precizări cu privire la „cazul Iasmina Popescu”

Share

manastirea_agapia_foto_stefan_cojocariu_153Având în vedere unele informații difuzate în presă, care au ca punct de plecare un blog personal, suntem în măsură să vă comunicăm că din obștea Mănăstirii Agapia nu a făcut  parte nici o persoană cu numele Iasmina Popescu, care ar fi decedat ca urmare a unor complicații generate de un avort. De altfel, așa cum rezultă din cercetările noastre, nu a existat nici o persoană cu acest nume în vreo mănăstire din Arhiepiscopia Iașilor și nici vreuna care să fi fost născută pe raza comunei Agapia (cum se afirmă în articolul respectiv). Totodată, precizăm că, deși i se atribuie un comentariu despre cazul așa-zisei „măicuțe”, nu a existat nici un fel de dialog al Maicii Starețe de la Mănăstirea Agapia cu persoana care deține blogul sau cu vreo altă persoană pe marginea subiectului mai sus menționat.

Mai mult, din informațiile primite de la instituțiile medicale citate în articol, reiese că nu a existat nici o pacientă cu numele Iasmina Popescu înregistrată la Spitalul din Târgu Neamț sau la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Regretăm ușurința cu care se lansează în public astfel de povești fabricate, preluate fără minime verificări de unele instituții de presă, deși am fost la dispoziția tuturor celor interesați de un punct de vedere în acest sens. Pe de altă parte, mulțumim acelor instituții de presă care, după verificări profesioniste, au informat corect publicul despre acest caz.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *