LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Preotul Vasile Crişan, un adevărat slujitor al lui Hristos

Share

Preotul Vasile Crişan din Parohia Ciceu Hăşmaş, judeţul Bistriţa-Năsăud, a trecut la cele veşnice duminică, 12 iunie, la vârsta de 32 de ani. Părintele se afla la pescuit în localitatea Zagra şi a atins cu undiţa firele de înaltă tensiune, electrocutându-se.
Slujba înmormântării va fi oficiată miercuri, 15 iunie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, în Zagra, localitatea natală. Trupul preotului va fi aşezat mâine dimineaţă în biserica din Zagra, urmând ca slujba înmormântării să înceapă la ora 12.00.

„Părintele s-a dedicat cu totul parohiei, a muncit mult pentru sfânta biserică şi a ridicat o casă parohială. A avut doar câteva familii, dar s-a dedicat cu totul slujirii preoţeşti. A fost un om muncitor, dedicat altarului cu mult devotament. A fost un om integru şi un adevărat slujitor al lui Hristos”, a precizat părintele Doru Zinveliu, protopopul de Beclean, în jurisdicţia căruia se află parohia Ciceu Hăşmaş.

Părintele Vasile Crişan a fost preot în Parohia Ciceu Hăşmaş timp de 11 ani. S-a născut în data de 8 aprilie 1978, în comuna Zagra, judeţul Bistriţa-Năsăud. Şi-a început studiile teologice la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Cluj-Napoca, între anii 1992-1997, a continuat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Piteşti, iar licenţa a obţinut-o la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Pe 6 decembrie 2000 a fost hirotonit diacon, de Preasfinţitul Episcop-vicar Vasile Someşanul, iar după patru zile a fost hirotonit preot, de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu, pe atunci Episcop-vicar la Cluj.

Încă de la începutul slujirii ca preot a arătat o dragoste deosebită faţă de turma încredinţată şi faţă de biserică, pe care a căutat mereu să o înfrumuseţeze. A reuşit astfel să renoveze locaşul de rugăciune, fiind resfinţit în anul 2006, preilej cu care părintele Vasile Crişan a fost ridicat la rangul de iconom. Chiar şi după acel moment, a continuat să-şi îndrepte eforturile spre casa Domnului şi urma să instaleze noul iconostas la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Ciceu Hăşmaş.

Părintele Vasile Crişan avea un copil în vârstă de 2 ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *