LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Procesiune la Galaţi cu moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul şi ale Sfântului Apostol Andrei

Share

În fiecare an, sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos – Sfântul Apostol Andrei, încreştinătorul poporului român şi protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoşeşti, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos.

Şi în acest an, Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a organizat în această lună un amplu program pastoral-misionar, cultural-educaţional şi social-filantropic, care a continuat astăzi, 28 noiembrie, cu tradiţionala procesiune „Călători pe cărările sfinţilor”.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au fost aduse la Galaţi, de la Mănăstirea Căldăruşani, moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, de către o delegaţie a acestei mănăstiri condusă de părintele arhimandrit Lavrentie Gâţă.

Racla cu sfintele moaşte a fost întâmpinată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, de către chiriahul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu preoţii din municipiul Galaţi, oficialităţi locale şi zonale, culturale, civile şi militare, elevi seminarişti, studenţi şi numeroşi credincioşii pelerini.

În acest punct al întâlnirii au fost aduse de la Centrul eparhial şi moaştele Sfântului Apostol Andrei, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

De aici, după o scurtă rugăciune de mulţumire, în sunet de cântări bisericeşti şi mireasmă de tămâie, pelerinii au plecat în procesiune pe Calea Domnească spre Catedrala Arhiepiscopală.

În locaşul de cult a fost săvârşită o slujbă de Te Deum, iar ierarhul Dunării de Jos a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi, după care sfintele odoare au fost aşezate spre închinare pe un baldachin special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale.

Foarte  mulţi credincioşi din Galaţi şi din Brăila, dar şi din alte judeţe ale ţării au rămas până târziu în noapte ca să se închine la moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul şi ale Sfântului Apostol Andrei.

 

Pr. Rareş Bucur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *