LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Program de cateheze pentru copii şi tineri la Sibiu

Share
Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și Centrul Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religie „Mitropolit Andrei Șaguna” (CADCO) invită tinerii și copii la un program de cateheze intitulat „Pe cale spre Betleem”. Vor avea loc activităţi catehetice, vizionări de filme şi dialoguri culturale. De asemenea, din luna ianuarie 2017 se vor organiza şi cursuri de parenting creștin.

Școala-Catedrală este un grup de lucru catehetic organizat în jurul Catedralei Mitropolitane din Sibiu, o propunere pastorală pentru o lume care are nevoie de educație morală pentru a recupera și restarta societatea românească, după cum anunţă organizatorii. Acesta propune un mod de a gândi pastorala catehumenală a Bisericii, interactiv, cu amplă deschidere către programe educaționale dinamice. Din luna ianuarie 2017, Școala-Catedrală va dezvolta un curs interactiv de presă și cultură bisericească în sprijinul tinerilor talentați, care vor să desfășoare un jurnalism onest și de performanță, aşa cum se arată în comunicatul transmis de organizatori.

0000000bg

Obiectivele cursului sunt: Vestirea Evangheliei copiilor și tinerilor precum și familiilor lor; alfabetizarea societății adulte pe principiile colaborării cu tânăra generație; dezvoltarea unui grup de sprijin în inițiativele educaționale ale Bisericii în vederea comunicării unui mesaj de cordialitate pastorală.

Activităţile vor avea loc în cadrul unor grupuri catehetice organizate pe vârste, inclusiv grupul biblic; în cadrul videotecii și a unor grupuri de dialoguri culturale. De asemenea, din luna ianuarie 2017 se vor organiza şi cursuri de parenting creștin.

Echipa de coordonatori va fi formată din pr. Constantin Necula, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Ierarh Andrei Şaguna” şi ierom. Macarie Țuțul, ecleziarhul Catedralei Mitropolitane şi exarhul mănăstorilor din Arhiepiscopia Sibiului.

La grupele de copii cu vârste între 5-7 ani vor fi cateheţi Maria Curtean, Ieremia Marga, la grupa de vârstă de 8-13 ani vor fi cateheţi pr. Ioan Remus Răsvan, Horia Ratz; la grupa de vârstă 14-17 ani vor fi cateheţi Carmen Jinariu, Vicențiu Bășa, iar la grupa de vârstă cu participanţi de peste 18 ani vor fi cateheţi pr. Florin Pavel, pr. Tiberiu Macarie.

Înscrierile se fac în perioada 15-21 noiembrie la pangarul Catedralei mitropolitane din Sibiu, la Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului la secretariatul Facultății de Teologie din Sibiu, sau telefonic la 07422172014 (Maria Curtean) sau la 0720404145 (Vicențiu Bășa).

 

Mai multe detalii pe www.scoalacatedrala.ro.

LUMINA DE DUMINICA
 

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *