LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Proiect de lege pentru legalizarea mamei-surogat în România

Share

Deputatul PDL Mihaela Şandru a depus recent la Senat un proiect legislativ prin care se stipulează că femeile, care nu pot avea copii, pot apela la mamă-surogat. Condiţiile impuse pentru aceasta, sunt: mama-surogat să aibă maximum 35 de ani şi va trebui să aibă cel puţin un copil propriu. După spusele deputatei, „Practic, noi vom deveni una dintre ţările cele mai liberale. În momentul de faţă, numai Anglia mai reglementeaza strict surogatul. El se practică, din păcate, în România şi atunci noi am considerat că, decât să fie o activitate ilegală să-i dăm o natură legală”, a declarat iniţiatoarea legii.

Comentariu Asociaţia Provita Media: O lege nu fereşte nici cea mai dezvoltată ţară de abuzuri. Iar legiuitorul nu este obligat să adopte cea mai permisivă legislaţie din străinătate, chiar dacă doamna deputat îşi doreşte ca România „să fie cea mai liberală ţară” în ceea ce priveşte reglementarea mamei-surogat. Într-o ţară precum România, există riscul ca mama-surogat – care va proveni în principal din rândul femeilor sărace – să devină un instrument în mâinile altora. Nu în ultimul rând, pentru ca un embrion să ajungă să se implanteze şi să se nască, mor în medie alţi 25. De asemenea, reproducerea umană asistată medical este plină de riscuri pentru copilul care se naşte.

Amintim că un proiect de lege pentru reglementarea reproducerii umane asistate medical a fost iniţiat la începutul anului 2009 de către senatorul Iulian Urban, care a fost respins din motive procedurale. Asociaţia Provita Media a trimis în acel moment o scrisoare domnului senator, la care nu a primit răspuns niciodată. (Asociaţia Provita Media)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up