LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

PS Lucian Mic si PS Sofronie Drincec – cei doi candidati la functia de Mitropolit al Banatului

Share

 

Conform unui raport al Patriarhiei Romane, ieri, la reşedinţa mitropolitană din Timişoara, a avut loc şedinţa de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Banatului, prezidată de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Locţiitor de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, la care au participat: Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

În cadrul acestei şedinţe, Preafericirea Sa a prezentat membrilor Sinodului Mitropolitan lista aprobată a ierarhilor eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi de Mitropolit al Banatului.

Sinodul Mitropolitan, în conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a stabilit, prin consultare deschisă, urmată de vot secret consultativ, o listă cu doi candidaţi dintre ierarhii eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi de Mitropolit al Banatului.

Aceştia sunt următorii:

– Preasfinţitul Părinte Dr. Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului

pr lucian mic

– Preasfinţitul Părinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei  

PS-Dr.-Sofronie-Drincec

Lista celor doi candidaţi stabiliţi de către Sinodul Mitropolitan va fi prezentată în şedinţa specială de consultare a acestuia cu Adunarea eparhială extinsă a Arhiepiscopiei Timişoarei, în ziua de 7 noiembrie 2014, începând cu ora 10:00 – mai informeaza Patriarhia.

 

Sursa: Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *