LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

PS Mitropolit Naum de Ruse la cei 50 de ani de viață

Share

IPS Mitropolit Naum de Ruse și-a serbat în ziua prăznuirii Sf. Ioan de Rila cei 50 de ani de viață. Momentul a fost unul festiv, în prezența a 10 arhierei ce au slujit alături de IPS Naum Sfânta și Dumnezeiască Liturghie în Catedrala Mitropolitană Sfanta Treime din Ruse – Bulgaria.

Au fost prezenți din partea Bisericii Ortodoxe Române IPS Teodosie, PS Ambrozie și PS Andrei vicarii Episcopiei Giurgiului (stareții Mănăstirii Comana și Mănăstirii Sf. Ioan Rusu), pr. Neluțu Oprea,  reprezentantul Patriarhiei Române la Sofia.

Cu mesaje de felicitare au sosit arhierei din Bulgaria, Mitropolitul de Seres Grecia care a transmis mesajul de felicitare  al Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu din Constantinopol. Mitropolitul Antonie de Borisopol a participat la slujbă din strană, întrucât problemele cu Patriarhia Ecumenică oprindu-l de a sluji în Sfântul Altar.

În cuvântul său de felicitare către Mitropolitul Naum a făcut referire la acest ,,rascol”, și la tensiunile din viața bisericii ortodoxe și la speranța că lucrurile vor intra pe un făgaș normal.

A fost lansat un volum omagial dedicat pastorației IPS Naum, Mitropolit de Ruse. Mesaje de felicitare au fost prezentate din partea Prim-Ministrului Bulgariei și a diverselor oficialitați, instituții universitare și alte organisme civice din Bulgaria. Alături de arhiereii și delegațiile celor trei eparhii au fost prezenți primarul din Chirnogi, ing. Irinel Roman, alături de semnatarul acestei corespondente, Relu Cotoban, apropiați ai Mitropoliei de Ruse ce au și ridicat în curtea mitropoliei în anul 2014 o troiță din lemn de stejar simbol al prieteniei panortodoxe.

Relu Cotoban 

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up