LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Punct final pentru ediția a XVI-a a Târgului Național de Carte și Revistã Religioasã

Share

Ediţia a XVI-a a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă s-a încheiat duminică, ultima zi a sa fiind rezervată muzicii vocale, prin cele două recitaluri susţinute de grupurile vocale „Laudate Dominum” al Şcolii Gimnaziale Nr. 8 din Sibiu şi „Tezaur” din Slimnic şi premierii de către organuzatori, a editurilor participante la acest eveniment.

Timp de patru zile, foaierul Corpului B al Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu a fost neîncăpător, la propriu, atât prin oferta editorială a celor 21 de edituri partici­pante la Târg, cât şi datorită numă­rului mare de vizitatori de toate vârstele, care au trecut pragul ori pentru a citi, vedea, cumpăra sau a participa la evenimentele culturale de aici: lansări de carte, confe­rinţe, recitaluri, sau doar au căutat şi găsit un loc liniştit şi liniştitor dintr-un oraş mult prea agitat.

000000yumgm
La un calcul rapid, reiese că la ediţia 2016 a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă, s-au lansat şi prezentat nu mai puţin de 34 de volume în trei zile, la care se adaugă  conferinţele, ex­poziţiile sau spectacolele, fapt ce demonstrează că într-adevăr, ceea ce se petrece la Sibiu prin acest târg este unic în ţară.

000000the-path-520x245 (2)
Anul acesta au participat 21 de edituri, ca: „Andreiana”, a Arhiepiscopiei Sibiului, „Deisis”, „Agnos”, „Oastea Domnului”  şi Centrul de Cer­cetare Ecumenică din Sibiu, „Evdochimos”, „Christiana”, „Bizantina”,  „Sophia”, „Lumea Credinţei” , „Familia ortodoxă” şi Societatea de Difuzare „Supergraph” din Bucureşti, „Doxologia” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi „Adenium” din Iaşi, „Agaton” din Făgăraş, „Praxis” a Arhiepiscopiei Râmnicului din Râmnicu Vâlcea, „Charisma” din Deva, „Renaşterea” a Arhiepiscopiei Clujului din Cluj-Napoca, „Bunavestire” din Bacău, „Egumeniţa” din Galaţi şi, din Italia, Casa Editrice „Citta di Vita” a Basilicii „Santa Croce” din Florenţa.
Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă este un eveniment organizat de Asociaţia „Scriptus” Sibiu, cu sprijinul Mitropoliei Ardealu­lui şi al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu şi este cofi­nanţat de Consiliul Jude­ţean Sibiu, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Sibiu.

 

Dumitru CHISELIŢĂ

http://www.tribuna.ro/

 

Editura LUMEA CREDINȚEI a lansat cartea CATEHISMUL ÎNVIERII, de preot Marius Matei. La lansare au participat domnii Razvan Codrescu și Razvan Bucuroiu și parintele Constantin Necula.

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *