LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Puteti ajuta la nasterea primei ‘Savaliade’ – proiect social pentru toate varstele

Share
Fundaţia Sf Sava de la Buzău, cu sprijinul Fundaţiei Phoenix, vă invită să participaţi la un concert caritabil susţinut de Paula Seling laTeatrul Odeon miercuri, 12.06, la orele 19:00. În afara recitalului Paulei, va fi prezentată activitatea de peste două decenii a Fundaţiei Sf Sava, vor exista mici momente artistice susţinute de cei aflaţi în îngrijirea Fundaţiei şi veţi putea cumpăra obiecte lucrate de ei (felicitări, tablouri, semne de carte, poşete şi şosete tricotate etc).
Evenimentul are loc pentru a lansa campania umanitară Unitate între Generaţii:
https://www.facebook.com/unitateintre.generatii

Proiectul vizează transformarea unei foste unităţi militare de rachete antiaeriene (din comuna Baba Ana, jud Buzau) în primaSavaliadă din România – aşezământ inspirat de vasiliadele Sf Vasile cel Mare, dar pus sub ocrotirea Sf Mc Sava de la Buzău de către Fundaţia care îi poartă numele. Centrul social care se va dezvolta pe suprafaţa de 10 hectare a fostei unităţi militare va oferi posibilitatea mai multor categorii de persoane defavorizate să locuiască împreună, să lucreze, să socializeze şi să beneficieze de servicii medicale, programe educaţionale, activităţi sportive şi culturale, consiliere socială şi religioasă. 
Mame cu copii, vârstnici fără locuinţă şi/sau abandonaţi de familii, orfani, tineri ieşiţi din sistemele de plasament – toţi vor putea să descopere ce înseamnă o viaţă firească, în demnitate şi comuniune cu semenii. În Savaliadă se va găsi câte un loc pentru oameni aflaţi în diferite nevoi, dar cărora nu li se rezervă un statut implacabil de asistat, ci fiecare va fi cooptat în activităţi zilnice şi preţuit pentru orice va putea să ofere celor din jur, fie şi doar un zâmbet.
Reţeta a fost deja testată cu succes de preşedintele Fundaţiei, Pr. Prof. Dr. Mihail Milea, în alte aşezăminte deschise de-a lungul ultimelor două decenii; trei centre pentru vârstnici la Câmpeni, Pietroasele şi Năieni (jud Buzău), o cantină socială, un centru after school, un centru de urgenţă pentru victimele violenţelor din familie, o şcoală de arte şi meserii (în municipiul Buzău) şi două tabere pentru copii fără posibilităţi materiale (la Bisoca, tot în jud Buzău, dar şi la Maliuc, în Delta Dunării). 
*
Primii paşi către edificarea Savaliadei au fost făcuţi deja. Câteva încăperi au fost reabilitate şi sunt locuibile (cel puţin pentru voluntarii care vor lucra) şi există o grădină de legume. Ataşez câteva imagini, care pot fi preluate fără probleme câtă vreme au deja un mic insert cu sursa: Foto © Bogdan Munteanu – Fundatia Sfantul Sava de la Buzau

Pentru ducerea la îndeplinire a proiectului, Fundaţia Sf Sava – care este, în esenţă, o mare familie de voluntari de toate vârstele, în principal din jud Buzău, dar nu numai – primeşte cu drag pe oricine doreşte să ofere o mână de ajutor prin:
1) participarea la concertul caritabil de la Teatrul Odeon, unde accesul se face în schimbul unei invitaţii în valoare de 50 lei
          Pentru procurarea invitaţiilor, contactaţi-l pe:
          Dragoş Antonache
          0729 048 086

          dragos.antonache@sogardi.ro

2) promovarea acestui eveniment, pe siteuri, bloguri, pe pagini de Facebook sau din forward în forward către prieteni. 
    
          Aveţi ataşate acestui e-mail comunicatul de presă privind evenimentul de miercuri şi activitatea Fundaţiei, afişul şi un model de invitaţie. 
          Desigur că aceste materiale pot fi reproduse. Rugăm doar să precizaţi că provin de la Fundaţia Sf Sava de la Buzău şi, eventual, linkul: http://www.sfsavabz.ro/
3) contactarea Fundaţiei şi oferirea serviciilor de voluntar, a unor donaţii sau oricărei alte forme de ajutor. Suntem deschişi la orice propunere!
*
Vă mulţumesc pentru răbdarea de a citi mesajul meu (probabil că rămân jurnalist pentru totdeauna şi mai anevoie mă supun constrângerilor PR-istice 🙂 şi am speranţa că ceea ce v-am supus atenţiei se va dovedi demn de interes.
Cu cele mai bune gânduri,
Bogdan Munteanu
Ambasador (voluntar desigur 🙂 al Fundatiei Sf Sava de la Buzău

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *