LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Rep. Moldova încă e plină de victime ale îndobitocirii comuniste. Dracul nu se dă bătut

Share

Monumentul ideologului bolșevicilor, V.I. Lenin, amplasat în satul Cotova, raionul Drochia, a fost demolat acum câteva zile printr-o decizie a Consiliului Local, transmite „AiciTV”. În locul acestuia, consilierii au decis că vor edifica un monument în cinstea lui Ștefan cel Mare. Gestul însă a trezit nemulțumirea unor săteni, care s-au adunat în fața Casei de Cultură din localitate (clădirea devastată din spate – n.n.), acolo unde a rămas doar postamentul. 

Oamenii dau vina pe preotul din sat, Ioan Grigoraș, care este și consilier local din partea PLDM. Acesta a venit cu propunerea de a demola monumentul sovietic din centrul satului, iar pe acel loc să se edifice un monument în cinstea lui Ștefan cel Mare și Sfânt. „Țara noastră a avut domnitori care și-au arătat dragostea față de țară, iar ce a făcut Lenin asta nu-i istorie, asta-i otravă”, spune el.

Deși decizia a fost adoptată cu votul unanim al consilierilor locali, părerile localnicilor sunt împărțite. Statuia și-a găsit locul în muzeu. Potrivit Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, în 2010, în Republica Moldova, cu excepția UTA Găgăuzia, existau cel puţin 13 monumente ale liderului bolșevic, majoritatea din ele fiind edificate în nordul țării. Rezultatele alegerilor parlamentare arată că anume acolo, populația este nostalgică după trecutul comunist, votînd masiv Partidul Comuniștilor. Și în Chișinău există 2 monumente ale lui V.I. Lenin – unul situat la „Moldexpo” şi altul în curtea sediului PCRM.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up